Mit tanuljak második nyelvnek?
angol után. ne legyen olyan nehéz. de legyen valamennyi értelme, azon kívül, hogy lesz diplomám ha nyelvvizsgázok belőle.
gazdasági diplomám lesz, de ne mondjátok a németet, mert annyi időm nincs, hogy abból középfokút tegyek.

ma 19:06
Mennyire tudsz franciául és spanyolul vagy olaszul?

"Az emberek 90%-a, akivel eddig beszéltem, az olaszt tartotta az újlatin nyelvek közül a legkönnyebben elsajátíthatónak"
És ők tudtak olaszul is meg más újlatin nyelven is, vagy csak szajkózták az "az olasz a legkönnyebb nyelv" szöveget?

Én a spanyolra szavaztam itt korábban. Tudok valamennyire franciául is (azt kezdtem korábban tanulni), és az a nehezebb szerintem. Olaszul csak az öcsém tud, de ő tud spanyolul is, és szerinte is a spanyol a könnyebb. Az a jó ezekben az újlatin nyelvekben, hogy ha az ember megtanul egyet-kettőt, akkor már bármelyik másik újlatin nyelven megérti az írott szöveget, talán a beszédet is valamennyire.
Van egy elég könnyű nyelv, ami még nem volt itt ajánlva. Ha a kérdezőnek jó a képmemóriája, akkor ajánlom a japán nyelvet, a nyelvtanja nagyon egyszerű, csak az írást kell sokat gyakorolni. Elég sok náluk az angol jövevényszó, úgyhogy angoltudással még könnyebb belevágni.

"Ha a kérdezőnek jó a képmemóriája, akkor ajánlom a japán nyelvet, a nyelvtanja nagyon egyszerű"
De vicces kedvükben vannak egyesek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!