Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tanuljak második nyelvnek?

Mit tanuljak második nyelvnek?

Figyelt kérdés

angol után. ne legyen olyan nehéz. de legyen valamennyi értelme, azon kívül, hogy lesz diplomám ha nyelvvizsgázok belőle.

gazdasági diplomám lesz, de ne mondjátok a németet, mert annyi időm nincs, hogy abból középfokút tegyek.

2011. okt. 21. 09:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

ma 19:06

Mennyire tudsz franciául és spanyolul vagy olaszul?

2011. okt. 21. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Még az olasszal is küszködök, nem hogy a spanyollal, ez az igazság, de ha a kérdezőnek jó nyelvérzéke van (amiben én hiányt szenvedek), akkor könnyebben meg tudja tanulni szerintem ezek közül valamelyiket, mint a németet, amit amúgy sem szeretne. Az emberek 90%-a, akivel eddig beszéltem, az olaszt tartotta az újlatin nyelvek közül a legkönnyebben elsajátíthatónak, az már más, kinek hogy megy, mert ez egyéntől, tanártól, képességektől függ.
2011. okt. 22. 00:08
 13/17 anonim ***** válasza:

"Az emberek 90%-a, akivel eddig beszéltem, az olaszt tartotta az újlatin nyelvek közül a legkönnyebben elsajátíthatónak"

És ők tudtak olaszul is meg más újlatin nyelven is, vagy csak szajkózták az "az olasz a legkönnyebb nyelv" szöveget?

2011. okt. 22. 00:32
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

Én a spanyolra szavaztam itt korábban. Tudok valamennyire franciául is (azt kezdtem korábban tanulni), és az a nehezebb szerintem. Olaszul csak az öcsém tud, de ő tud spanyolul is, és szerinte is a spanyol a könnyebb. Az a jó ezekben az újlatin nyelvekben, hogy ha az ember megtanul egyet-kettőt, akkor már bármelyik másik újlatin nyelven megérti az írott szöveget, talán a beszédet is valamennyire.

Van egy elég könnyű nyelv, ami még nem volt itt ajánlva. Ha a kérdezőnek jó a képmemóriája, akkor ajánlom a japán nyelvet, a nyelvtanja nagyon egyszerű, csak az írást kell sokat gyakorolni. Elég sok náluk az angol jövevényszó, úgyhogy angoltudással még könnyebb belevágni.

2011. okt. 22. 08:12
 15/17 anonim ***** válasza:
57%
Ezt az olasztanárnőm mondta, aki jól érti mindegyik nyelvet, rengeteget van kint Olaszországban is. Ha már itt tartunk, a japán mióta könnyű? Nemcsak a képet kell megtanulnod, de még azt is, hogy rendes betűkkel hogy kell leírni és a kiejtését is.
2011. okt. 22. 08:17
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

"Ha a kérdezőnek jó a képmemóriája, akkor ajánlom a japán nyelvet, a nyelvtanja nagyon egyszerű"

De vicces kedvükben vannak egyesek.

2011. okt. 22. 17:14
 17/17 anonim ***** válasza:
09:33 -as válaszoló én éppen spanyol nyelvtanárt keresek, szerintem egyáltalán nem könnyű nyelv, de lehet,hogy eddig rosszul tanították. Kezdettől fogva spanyol nyelvű szakmai nyelvkönyvem van, ahol egy árva szó nincsen magyarul, de még a nyelvani magyarázat is spanyolul van, ami tök kezdő nyelvtanulóknak inkább elveszi a kedvét, mint meghozza, így az egész nyelvtanulás egy szenvedés, pedig a külkeren "tanítanak"...
2011. okt. 22. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!