Milyen nyelvet tanuljak a német mellett?
Ha hetedikes, vagyis kb. 13 éves vagy, akkor még korai attól tartani, hogy mivel tudsz elhelyezkedni és mivel nem. Ez 10 év múlva lesz kérdés, diploma környékén. Úgyhogy most még van időd a némettel és a franciával foglalkozni. Ezek mellett az angollal akár hobbiként is foglalkozhatsz.
Angolul mindenképpen meg kell egyszer tanulnod, ez nem kérdés, tehát ha mennek a nyelvek, akkor mindhármat érdemes megtanulni, 23-24 éves korodig erre lesz is bőven idő. Az angol egyébként a német és a francia felől nézve egy elég egyszerű nyelv. A nyelvtana francia, a szókincse francia-német, és nincsenek benne különböző nemű névelők.
Személyes tapasztalat:
ANGOLT SOHA NE VÁLASSZ!!!!!
Angol lenne a negyedik nyelvem, de már öt éve sehogy sem boldogulok vele...
A leírásodból nekem úgy tűnik, hogy a francia a "te nyelved". :) Épp ezért, én azt mondanám, hogy válaszd azt!
Semmi sem tiltja, hogy harmadik nyelvet is tanulj, az angol úgyis ragad az emberre, és persze, azt azért majd meg kéne tanulni... De 13 éves vagy, az én véleményem szerint most még azt tanuld, ami jobban tetszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!