Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak a...

Milyen nyelvet tanuljak a német mellett?

Figyelt kérdés
7.-es vagyok, mostanában azon vacilálok, hogy melyik nyelvet érdemes 2. nyelvként tanulni: angolt vagy franciát? Mert az angol világnyelv, szinte alap, viszont a francia nagyon vonz. :S Ha jól tanulok, talán a Leöwey K. G.-ba is felvennének magyar-francia kéttannyelvű tagozatra, akkor aztán rendesen meg lenne a lehetőségem a francia elsajátítására. Viszont attól félek, hogy a franciával nehezen tudnék elhelyezkedni, és a németet is elhanyagolnám. Segítsetek légyszives. :)
2011. szept. 27. 22:24
 1/6 x) válasza:
100%
Hát az angollal valóban többre mész, a franciát szinte csak Franciaországban nagyon előnyös beszélni, mert nem nagyon szeretnek angolul beszélni, kicsit elutasítóak is. Az angolt könnyebb tanulni és szinte bárhol megértik. De ha neked tetszik a francia nyelv akkor tanuld azt. Vagy esetleg tanulj angolt és mellette magántanárnál pár alap dolgot franciából (csak vigyázni kell hogy ne keverd a 3 nyelvet) :)
2011. szept. 27. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha hetedikes, vagyis kb. 13 éves vagy, akkor még korai attól tartani, hogy mivel tudsz elhelyezkedni és mivel nem. Ez 10 év múlva lesz kérdés, diploma környékén. Úgyhogy most még van időd a némettel és a franciával foglalkozni. Ezek mellett az angollal akár hobbiként is foglalkozhatsz.

Angolul mindenképpen meg kell egyszer tanulnod, ez nem kérdés, tehát ha mennek a nyelvek, akkor mindhármat érdemes megtanulni, 23-24 éves korodig erre lesz is bőven idő. Az angol egyébként a német és a francia felől nézve egy elég egyszerű nyelv. A nyelvtana francia, a szókincse francia-német, és nincsenek benne különböző nemű névelők.

2011. szept. 28. 21:02
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

Személyes tapasztalat:

ANGOLT SOHA NE VÁLASSZ!!!!!

Angol lenne a negyedik nyelvem, de már öt éve sehogy sem boldogulok vele...

2011. okt. 9. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az angol nem olyan nehéz, nekem 2 év alatt lett belőle középfokú nyelvvizsgám.
2011. okt. 10. 10:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Német mellé oroszt ajánlok, a közeljövőben szerintem az angollal lesz egy szinten. :D:D Na de persze inkább az angolt :)
2011. okt. 10. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:

A leírásodból nekem úgy tűnik, hogy a francia a "te nyelved". :) Épp ezért, én azt mondanám, hogy válaszd azt!

Semmi sem tiltja, hogy harmadik nyelvet is tanulj, az angol úgyis ragad az emberre, és persze, azt azért majd meg kéne tanulni... De 13 éves vagy, az én véleményem szerint most még azt tanuld, ami jobban tetszik. :)

2011. okt. 10. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!