Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hébert vagy törököt válasszam...

Hébert vagy törököt válasszam az angol nyelvtudás mellé?

Figyelt kérdés
Mindkettő nyelvbe belenéztem, héber nehezebb, mint a török. Héber és a török is különleges. Török nyelvtanban, írásban, hangilag(csak kettő új hang van, ritmusa más) nagyn hasonlít a magyarra. Héber ősi nyelv, engem nem zavar, hogy zsidók nyelve, jó, hogy ezt választották. Melyik nyelvtudás hasznosabb. Ne felejtsük el, hogy talán Törökország Eu tag lesz, valamint azeri és egyébb török nyelv beszélőit is meg lehet érteni török nyelvtudással. De két nyelvnél többet, profi szinten nem tudok megtanulni. Török szereti a magyart. Izraeli cégek viszont sok helyen vannak.
2011. aug. 10. 12:21
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Diplomát, hébert még mindig le tudom tagadni, attól függ milyen volumenű a hely, ahol dolgozni akarok. 25 vagyok, sokat tanultam, de még egy nyelvet akarok. Nem tudom mivel érnék nagyobb sikert el. Angol az alap, magyar nem számít, esetleg említés szintjén, héber és török egyszerre kuriózum és mégis fontos lehet. De nem vagyok zseni és nincs időm két nyelvnél többet megtanulni felsőfokra.
2011. aug. 10. 15:06
 12/35 A kérdező kommentje:
FromOz! Remélem nem arra gondolsz, hogy hamarosan megszállnak, meg ilyenek. Attól mert mondjuk a jövőben dominánsabb lesz az izraeli cégek jelenléte, még nem biztos, hogy a héberrel kezdeni lehet valamit. (Mondjuk angol nélkül biztosan nem)
2011. aug. 10. 15:10
 13/35 anonim ***** válasza:
74%

Olyan nyelvekre nem gondoltál, ami el is fogadnak, ha pl. doktorálni/ PhD-t szerezni szeretnél egyszer? Két felsőfokú nyelvvizsgával lenne esélyed erre is.

Még egyszer 14:58-asnak: van munkám, lesz is, zsidónál nem dolgoznék, ennyi.

Tudjátok, van az a vicc is:

Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül, a realista lőni.

2011. aug. 10. 15:10
 14/35 A kérdező kommentje:
Angol megvan, beszélem, úgyhogy optimistaként érdeklődtem a héberről, törökről, politikamentesen.
2011. aug. 10. 15:13
 15/35 A kérdező kommentje:
Nem kevés energia ám a doktori, 3 éves képzés! Flancsosságból minek, hogy a nevemhez PhD. kerüljön? Bachelor szinten kell lenni egy középfokúnak, MSc-n egy közép egy alap élő és akkreditált nyelv. Mehet doktoriba egy lovári és eszprantót beszélő is.
2011. aug. 10. 15:24
 16/35 A kérdező kommentje:
Sok a helyesírási hibám, valami normálisabb nagyobb ablakba lehetne írni legalább...
2011. aug. 10. 15:26
 17/35 anonim ***** válasza:
tapasztalatom szerint az izraeliek azért általában beszélnek angolul, mindenképpen jobban, mint a törökök. Én héberben túl sok hasznot bevallom, nem látok, ha csak nem valami történész, vallástörténész ilyesmi irányba szeretnél továbbtanulni. A török nyelv akkor már talán picit sanszosabb, hogy még hasznodra lehet, de igaziból megmondhatatlan.
2011. aug. 10. 20:08
 18/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, hasznosnak érzem, mert van logikus érvelés. Nem tudom, hogy ez így miért nem jutott eszembe. Hajszálnyit a török felé mutat az irány. Azt még nem is néztem szempontnak, hogy írni olvasni már tudok törökül. Héberben még ez is eltart egy darabig, mert jobbról balra ír magánhangzók nélkül, így a szót nehéz felismerni. + az írott és nyomtatott betűk sem hasonlítanak. Nyelvtanban is 10x nehezebb a töröknél egy magyarnak. Nyilván spanyol vagy francia, német ideális másodiknak, de nem érdekelnek ezek a nyelvek. Azért még gondolkodok egy hetet rajta.
2011. aug. 10. 21:34
 19/35 anonim ***** válasza:
74%

"Hébert vagy törököt válasszam az angol nyelvtudás mellé?"

Angol mellé német, francia vagy orosz dukál.

"Mindkettő nyelvbe belenéztem, héber nehezebb, mint a török."

Biztos ez? A héberben nincs túl sok nehézség, ha az írást (ami elég logikus amúgy) valaki megértette.

"Melyik nyelvtudás hasznosabb."

Egyik se hasznos. Törökország nem fejlett ország, nem komoly gazdasági hatalom. Amelyik törökkel érdemes egy külföldinek szóbaállnia, az tud angolul, németül vagy franciául.

Izrael tudományos-technikai középhatalom, ennyiben érdekes a héber nyelvtudás, viszont Izrael minden fejlettsége ellenére kis ország. Héberül tudni kb. annyi értelme van, mint dánul. Ha konkrét izraeli állásajánlatod van, akkor hasznos, egyébként nem.

"Török szereti a magyart."

Nem racionális érv.

"Izraeli cégek viszont sok helyen vannak."

Izrael külföldi befektetéseinek értéke 58 milliárd dollár volt 2009-ben. Összehasonlításképpen Portugália külföldi befektetéseinek értéke 64, Finnországé 122, Dániáé 200, Hollandiáé 950 mrd dollár. Izraeli cégek mindenhol vannak, de finn, portugál vagy holland cégek még annál is inkább. És akkor a németekről, japánokról, franciákról stb. említést se tettünk.

Attól, hogy a kurucinfó-olvasó kretének szerint a világ a zsidók karmai között van, még nem kell erre olyan fontos döntéseket alapozni, mint hogy milyen nyelvet tanulj.

A világ zsidóinak többsége, akik Izraelen kívül élnek, általában egyébként sem héberül beszélnek, max. jiddisül.

2011. aug. 10. 22:06
 20/35 A kérdező kommentje:
Biztos csak akkor lehetsz te is, ha legalább az egyik nyelvet beszélnéd! Héberül, vagy törökül tudsz? Héber olyan fontos, mint a Dán? Dánhoz 200, Izraelher 58mrd dollárt írtál. Íráson kívül sem egyszerű a héber. Valóban nem a legnehezebb, körülbelül angol szintű nyelvtan. Török az nehezebb egy külföldinek, de lerí, hogy nagyon hasonlít a magyarra a NYELVTANA! Ne a szavak ahsonlóságára hivatkozzunk, mert ettől mindig ideges leszek. Héber és török érdekel, tojok a németre, franciára, spanyolra, portugálra! Az angolt utáltam, megtanultam. Megérdemlem, hogy végre olyant tanuljak amit szeretek és kuriózum. Mindig rámeröltetnek minden fost, általában azok, akik egy idegennyelven sem beszélnek. (Most nem Önről beszélek)Török-Héber kérdés van. Ezekhez az angol indukál. De az angolhoz a héber vagy a török? Sokat nyom ám, ha valaki olyan nyelvet tanul, amit önszántából tanulhat és igenis számít az, hogy egy magyar törökkel, vagy zsidóval jön ki. Én is érző lény vagyok, nem csak robot, amibe információkat töltünk fel!
2011. aug. 10. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!