Van még olyan idegen nyelv amit egyszerű megtanulni (pl. angol)? Nem nehéz, mint pl. a német?
Ezt a kérdést több irányból is megközelíthetjük.
-Ha beszélsz spanyolul vagy franciául vagy olaszul, akkor a másik kettő nagyon könnyű lesz (tapasztalat)
-Ha csak spanyolul beszélsz, akkor mindenképpen javaslom az angolt. Ez a nyelv ma alap, és hiába van 5 másik nyelvvizsgád, ha angol nincs.
-Ha érettségis plusz pontokért, neadjisten diplomához kell a középfokúd, akkor ajánlatos az eszperantó vagy a román nyelv. Mindkettőt könnyű megtanulni, ám tulajdonképpen semmi másra nem jók.
Roope
Én úgy tudom, a svéd a némethez hasonlít (?), bár nem ismerem jobban.
Szerintem relatív, melyik nyelv könnyű, nekem pl eleinte nagyon bejött a francia. Sajnos ezután nem láttam erre lehetőséget, így németül tanultam, amire egy idő után "ráálltam" és így már egyszerűnek láttam. ("Csak" idő, szorgalom, rendszeresség.) A német középf után nekem az angol nehéznek tűnt, zavart, hogy nem tudom leírni a kiejtést, bizonytalan voltam a memóriámban...stb, így inkább francuául, olaszul vagy spanyolul próbálkoznék, ha most nyelvtanulásról lenne szó.
A másik, hogy nagyon fontos a nyelvtanulásban a motiváció és hogy lehetőleg napi szinten hallj az idegen nyelven, szerintem. Persze ma már, a számítógép világában, biztos ez is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!