2 idegen nyelven beszélők! (Mondjuk angol, német) Ti nem keveritek a két nyelvben össze a dolgokat?
nekem volt már :D
németet tanultam előbb és utána angolt.. első angol dogába frühstück.. xD
Dehogyis nem!:-)
Tipikusan az amit leírtál!
ha németül kell beszélnem,akkor pl elöbb eszembe jut az angol megfelelője ,vagy fordítva!
Kijavítom magam és kész!
Gyakorlás kérdése!
Anno 8.-ban német alapfokút tettem, ott a szóbelin bizony 1-2 angol megfelelő is kicsúszott a számon :D A vizsgabiztosok mosolyogtak (és szerintem értékelték, hogy 14 évesen már 2 nyelvet is kapisgálok) aztán kijavítottam magam 2 elnézést között :)
Később 1-1 szakmait tettem angolból és németből, ott már nem kevertem, mert külön-külön készültem rájuk, de a tanfolyamokon (az elején) még néha a másik nyelv ugrott be, de gyorsan megtanultam mindkét megfelelőjét.
Azóta nem nagyon használom őket és ezért is biztos keverném és bénáznék, de abban is biztos vagyok, hogy egy kis gyakorlással újra szépen menne :)
ne aggódj, a németek általában perfekt beszélik az angolt, az angol meg biztos sejti majd mit akarsz mondani, szóval ha nem is érti mit mondtál németül, segít majd kinyögni angolul is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!