Ha angol melett 2. idegen nyelvet kellene választanod mi lenne az? Francia vagy német?
német, mert GONDOLOM nem dél-amerikában fogsz élni, ahol szükséged lehetne a spanyolra... -,-
itt Magyarországon a németnek VAN értelme és nem a spanyolnak...
hát francia szép szép, nekem is tetszik, de inkább a német, jobban hasznosítható SZERINTEM.
Bocsi, hogy beleszólok, de mindig mondjátok, hogy a spanyolt választanátok, mert az milyen beszélt nyelv, egész Dél-Amerikában, stb. Lehet én vagyok tényleg ennyire elmaradott, de mit kezdenétek Dél-Amerikában...? :S
Szerintem a francia és a német jobb, bár spanyolt tanulok, és igazából szeretem, csak nem (tartom) túl hasznosnak.
A német nagyon hasznos, főleg ha Magyarországon vagy Ausztria vagy Németország vagy Svájban szeretnél dolgozni. Azt mondják nehéz a nyelv, de én már 7 éve tanulom, és nekem sosem jelentett gondot. kivétel a vonzatok, amiket be kell magolni, de azért egy idő után rádragad, ha mégsem tanulnád meg (ezért szeretek foglalkozni a nyelvvel, nem magolni, csak beszélni, beszélni, de ez nem ide tartozik xD)
A francia sokban hasonlít az angolhoz, mint helyesírásilag, mint kiejtésben. pl. table <--- franciául és angolul is ua. a helyesírása, ua. a jelentése... De viszont épp ezért keverheted is a két nyelvet kiejtésileg, hidd el én már jártam így xD . A francia is hasznos, de sztem (és ne kritizáljatok, ha mégsem így van), mégsem annyira hasznos, mint a német
Hogy ki melyiket választja az egyéntől függ, én mindkét nyelvet tanulom (sőt mind3, mert angolt is), de nekem a német tetszik, mert szeretem a nyelvtani részét, vagyis könnyen megtanultam. Ha még szeretenél vmit kérdezni vmelyik nyelvvel kapcsolatban, írhatsz privit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!