Kínai nyelvet szeretnék tanulni. Milyen nyelvkönyvet érdemes venni? Lent
Figyelt kérdés
Tud valaki olyan könyvet, ami lefekteti a kínai nyelv nyelvtanának alapjait? (elmagyarázza, kiejtést is gyakoroltat...)2011. máj. 25. 14:27
1/9 anonim válasza:
Nem mentél túlságosan bele a témába, azt sem írtad le, hogy melyik kínait szeretnéd tanulni(kantonéz, mandarin)?
2/9 A kérdező kommentje:
a hivatalos nyelvet, amit mindenhol megértenek
2011. máj. 25. 17:04
3/9 anonim válasza:
magyarul nem sok könyvet tudok, esetleg angolul vagy más nyelven (úgyértem más nyelv+ kínai)
4/9 A kérdező kommentje:
de milyeneket tudsz?
2011. máj. 25. 20:27
5/9 anonim válasza:
Ezt mondom, hogy NINCS olyan, hogy "hivatalos", valahol a mandarin van(a legelterjedtebb), valahol kantonéz, valahol emg millió más dialektus. Írásban van 2 hivatalos, ami mindenhol ugyanaz: hagyományos(kantonézhoz) és egyszerűsített(a PRC-ben használják). Nézz utána, hogy "chinese course book".
6/9 anonim válasza:
Itt lehet kezdeni a tanulást:
Orrba-szájba gyakorolni a kiejtést és a hangsúlyt, jól tudni a pinyint, ez a lényeg. Írni meg ráérsz később is, bár egyébkét nincs sok értelme megtanulni az írásukat.
7/9 anonim válasza:
A Konfuciusz Intézetben a Great Wall Chinese könyvből oktatnak, sehol se láttam még ilyet, de náluk be lehet szerezni, én június végén megyek két hetes ingyenes ismerkedő tanfolyamra, szerintem érdemes elmenni egy ilyenre.
8/9 A kérdező kommentje:
és hol lehet jelentkezni erre?
2011. jún. 2. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!