Hogyan fordítsam ezeket? Er ist teuer. Sie ist nicht billig. Sie sind auch billig. Es ist billig.
Ő drága. Ő nem olcsó. Ők is olcsóak. Ez olcsó.
Mit fordítasz? Valami emberkereskedős sztori? :-)
A fordítandó szövegben az eladó bemutatja a termékeket.
A számítógéppel kezdi: Der Computer kostet 1250 Euro. Ez teljesen érthetö. Ezután mondja azt ,hogy ER IST TEUER ami azt jelenti,hogy Ő DRÁGA . Én pedig pont ezt nem értem ugyan is az Er-azt jelenti ,hogy Ő ami mindig férfi/ fiú-ra mutat.ennek alaplyán hogy használhatja a számítógépre.
Ugyan ez a hejzet a többi három mondatnál is .A másodikat videókamerára a harmadikat kazettákra a negyediket telefonra mondaja az eladó. Tehtát ,hogy lehet az ,hogy a sie/er/es amit ember/emberek megszólításánal alkalmaznak eszközök bemutatásánál is használható?
A der Computert helyettesíti az er-rel. A németben nagyon sokszor, sőt szinte mindig, ha visszautalnak valamire, nem írják ki újból a teljes szót, hanem névmással helyettesítik. A szó névelőjétől függ, melyiket használod.
Alanyesetben:
der -> er
die -> sie
das -> es
Köszönöm a részletes válaszokat. Én is ijesmi szabályt sejtettem.
Dutom ,hogy profi németesnek egy ijen gyógyegér kérdésnek számít. Én viszont csak egy hete kezdtem németet tanulni.
előbb a magyart is gyakorold még egy kicsit.
heLYzet, iLYen, iLYesmi
Tudom ,hogy LY-vel írják csak hogy én j-vel SZERETÖM ÍRNI!
Aha! Értem!
Ki-ki úgy írhat, ahogy szeretné! Akkor meg minek a nyelvtan?
Az ilyen az szerinted ijen, de a szabály az szabály nálad is? Avagy kiv étel er ősiti a szabájt? Mi jöhet még ? Tely? Kájha? Európaji Únijó? Ha valaki még a magyar nyelvtant se ismeri, az hogy akarja más nem zet nyelvét és helyesírását megtanulni? Bocsika az offért, de ez kijött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!