Hogyan lehet megkülönböztetni a spanyol, az olasz és a portugál nyelvet?
Figyelt kérdés
Annyira egyformák.2011. márc. 15. 19:20
1/3 anonim válasza:
Hát szerintem tök másmilyen mind a három.
2/3 anonim válasza:
A portugál szerintem teljesen másképp hangzik, mint az olasz meg a spanyol. A spanyolt meg az olaszt viszont simán megkülönböztetem, mert tanultam olaszul (bár nem tudok szinte semmit). De így nem tudom leírni, hogy mi a különbség hallásra, csak megismerem azt, amit már tanultam.
3/3 kanóc válasza:
Zs hang és orrhangok csak a portugálban vannak, a nyelv hangzása a legkevésbé tiszta a három közül. A spanyolra jellemző hangok: a selypítő s és a réshangként ejtett b, d, g. Az olaszban nincsenek a magyar fül számára szokatlan hangok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!