Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valakii segítene lefordítani...

Valakii segítene lefordítani angolra? (2mondat)

Figyelt kérdés

-bocs csak tegnap eléggé rossz kedvem volt

[i just want you know this (én csak szerettem volna hogy ezt tudd)]

-és nem szerettem volna hogy azt hidd hogy nem akarok veled beszélni (ezt az utolsót nem muszáj pont így csak a lényege ez legyen)

2011. márc. 13. 22:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a középső angol mondat nem jó. (you to know this és akkor már legyen az angolban is múlt idő:wanted)

Sorry, It's just that yesterday I was in a bad mood.

I just wanted you to know that. Also, I didn't want you to think that I was trying to avoid you.

Inkább avoid-t írtam (azaz elkerülni), mert szeretni és akarni ugyanaz a szó angolban (want) és, hát szóismétlést kerüljük, stb, stb.

2011. márc. 13. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:
a szeretni és az akarni max az első hozzászóló egyedi angoljában ugyanaz :/ 'would like' és 'want' de ha kiragadod a kontextusból a "szeretni"-t akkor 'to like' v 'to love'
2011. márc. 13. 22:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Hmm...igazad van...Nem is értem mért mondtam azt, amit mondtam (mondjuk az, hogy szeretném, hogy te ezt csináld és azt akarom, hogy te ezt csináld szerintem lényegébe véve ugyanazt jelenti). De igazad van: hülyeséget mondtam az előbb.
2011. márc. 13. 23:19
 4/6 A kérdező kommentje:

"I didn't want you to think that..."

én nem akartam h. azt gondold..

gondol helyett a hinni az hogy van?:/

"nem akartam h azt hidd.."

vagy a kettő ugyanaz lenne?:D

2011. márc. 13. 23:26
 5/6 anonim ***** válasza:

kaosmagier:

Szerintem nem írtál hülyeséget. Az úgy jó, ahogy írtad.

2011. márc. 14. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:

"vagy a kettő ugyanaz lenne?"

Ebben az esetben ugyanaz.

2011. márc. 14. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!