Milyen nyelvet tanuljak még? És mi a véleményetek a latinról? Nehéz? Bővebben lent.
(Bocsánat, nem tudtam eldönteni, melyik kategóriába írjam...)
Szóval az a helyzet, hogy meg szeretnék tanulni egy új nyelvet. Nem is azért, mert szükségem lenne rá, inkább csak azért, mert szeretném növelni a műveltségemet.
Kb. 10 éve tanulok angolt, azt lassacskán már emelt szinten fogom tudni. Németet tanultam pár évig, de nem tudtam megbarátkozni vele. Most a latinon gondolkodom, de nem tudom, az milyen. Nehéz-e, vagy meg lehet-e vele birkózni.
Nem az a lényeg, hogy világnyelvet tanuljak, amin feltétlenül meg kell szólalnom. Tényleg csak a műveltség gyarapítására, ezáltal a logikám erősítésére szolgálna egy új nyelv.
Nem tudom, hogy ilyen szempontból kifizetődő-e a latin nyelv. De ha esetleg lenne más tippetek (aminek nagyon örülnék!), hogy szerintetek mi lenne még ajánlott nyelv, azt szívesen venném!
20/L
Esetleg még szóba jöhet a francia nyelv is. Erről mi a véleményetek? Ugyanazok a kérdések merülnek fel ezzel kapcsolatban is, mint a latinnal.
És melyik a könnyebb? A francia, vagy a latin?
Szia!
Angolul tanulj inkább. Bármi lesz belőled, most az angol szinte az egyetlen nyelv, ami mindenütt hasznoddá lehet.
A latin nyelv (mellett hogy "halott") igen nehéz , 5-6 év, mire a grammatikával mindennel együtt átlátod. Onnan könnyebben mennek ugyan akár a germán nyelvek is, de érdemes ennyi "tanulópénzt" belefektetni?!...
Szia!
Szerintem tanulj meg spanyolul, nagyon szép és könnyű nyelv. Ami még hasznos lehet, az valamelyik szláv nyelv. Láttam diákmunka hirdetéseket, lengyelül tudó diákok, kapcsolattartásra, 950 ft/óra!!! És ez csak diákmunka! Egyébként nagyon jó, hogy így gondolkozol: a nyelv érték, és én vallom, hogy minél több nyelven tudsz, annál sokoldalúbb leszel, hiszen a nyelvvel együtt a kultúrából is ragad rád:)
22.02, igen, pont ezért szeretnék még tanulni. :)
Valaki írta, hogy tanuljak angolt. De hiszen azt tanulom. Direkt írtam bele a kifejtésbe.
Most a latinon és a francián gondolkodom nagyon. A latint tényleg csak a műveltség miatt, és -ahogy azt valaki írta is- abból könnyebben jöhetne a francia.
Vagy érdemesebb lenne csak a franciába belevágnom? Úgy nehéz lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!