Szerintetek fel lehet készülni egy felsőfokú nyelvvizsgára 5 hónap alatt?
Borzalmas ! Mi lett ebből a közoktatásból ? Orvos akar lenni az ember aztán az angólra gyúr ?
Az első nap a műtét előtt a Nővér mondja : Ausepticus bacillus neprilades a betegség. Mivel kezdjük doktor úr ?
Szeptikus transzplantáció vagy aszeptikus ?
Na ja, nővér ! Akkor már kezdjen a műtéthez Ön és fordítsa angolra.
Kedves Zoltán!
Nem kötelező az angol felsőfok az orvosi egyetemre való bekerüléshez.
De nyilván, ha nem ír 95%-os emelt biosz meg kémia érettségiket, akkor nehezen lesz meg a pontszáma.
Ez egy módszer, hogy NÖVELD A PONTSZÁMODAT, HA NEM VAGY REÁLZSENI!
Én a helyedben inkább a kémiára/bioszra gyúrnék rá, mert az orvosira bejutni a legkönnyebb, de bennmaradni bukás nélkül, na az a kihívás (ezt fogod még hallani párszor, ha felvettek)!
Én 4 éve felvételiztem egy kicsit másabb rendszerben (fel is vettek), akiket annak idején úgy vettek fel, hogy 2 nyelvvizsgával (pláne úgy, hogy eszperantó volt a 2. nyelv) jöttek az emelt érettségik helyett (és itt a "helyett" szón van a hangsúly!), azok közül már senki sincs az évfolyamon. Sőt, sokan már az egyetemen sem...
Amúgy a felsőfokú szakmai(!) nyelvvizsgának fogod hasznát venni a pályán, ezért ígyis-úgyis kell majd egy ilyet is csinálnod (mellesleg, a szakmai főleg a szókincsre megy rá, a nyelvtanon nem szívóznak annyira, így szerintem, egyszerűbb megcsinálni, mint egy "sima" felsőfokút).
Amennyiben külföldi munkavállaláson gondolkodsz, akkor pedig előre szólok, hogy semmilyen(!) magyar nyelvvizsgát nem fogadnak el (még a szakmait sem).
Kedves Kedves Zoltán megszólító. Jobban érezném magam az orvosok keze között ha 95% os biosz tudással rendelkezne, de lehet a gyógyításhoz ennél több kell. Nekem is 100% lett a fizika írásbelim és nem kellett szóbeliznem, nem pedig angolra gyúró emberek között.
Az utolsó jól megválaszolta a problémát ez a helyzet igen.
Jó szerintem meg úgy a helyes, ha bebiztosítja amit lehet. Mert nem tudhatja pontosan, hogy hány pontos lesz az érettségije.
De azt tudja, hogy a felsőfokú plusz 40(!) pontot ér.
És mi lenne ha neki mondjuk 432 pont kéne, de csak 431-et ér el, mert mégsem nyelvvizsgázik?
Akkor biztos megbánja.
Úgyhogy szerintem jobb ha minden lehetőséget kihasznál, hogy biztosítsa a bekerülését!
Most nem tudom milyen a pontszámítási rendszer,de ha jólmegírod felvesznek.
Régen 120 at lehetett szerezni, ha megírtad az írásbeli maximumra akkor azt vették a hozott pontok helyett és felvettek.
"meg lehet e csinálni"
Soha az életben nem hallottalak angolul beszélni, nem tudom érted-e amit hallasz; nem írtál még esszét, levelet nekem; nem beszélgettünk olvasott szövegekről.. nem tudom hogy tudsz-e angolul gondolkodni.
Keress valami professzionális szintfelmérőt, vannak próbatesztek is.
Mert így innen nem tudunk semmit mondani.
Szia.
1.Már márc-ban meg kéne próbálnod a felsfokú nyelvvizsgát,hogy legyen min.2szer esélyed rá,h megszerezd,mert ha nem sikerül,ott van még az április.A május már necces.
Plusz ha már van egy középfokod v. középszinten állsz,akkor 2-3hónap alatt is simán leteheted.
Nézz rengeteg sorozatot,filmet angol nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!