Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek fel lehet készülni...

Szerintetek fel lehet készülni egy felsőfokú nyelvvizsgára 5 hónap alatt?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és jövőre fogok érettségizni,és az orvosi karra szeretnék bekerülni de ehhez felsőfokú angol nyelvvizsga szükséges.Aminek az elérésére van kb 5 hónapom momentán szókincsben magasan közép fölött vagyok íráskészség és beszédben vannak hiányoságaim de gyorsan fejlődök.Rengeteget tanulok magamtól de úgy érzem szükségem van egy oktatóra.Nagyon szorgalmas vagyok és tényleg elhatároztam magam .Hogyha tudtok vkit aki fel tud készíteni kérlek jelezzétek.
2010. dec. 22. 23:22
1 2
 1/12 Vadmeggy ***** válasza:
84%
5 hónap bőven elég, ha megfelelően elkötelezett vagy. A tanfolyamokat szerintem kerüld, mert hosszútávon lehet, hogy eredményesek, de ők arra mennek rá, hogy minnél tovább tanulj náluk... Szerintem heti 2-3 szor 90 perc egy nyelvtanárral elég lenne. Ha az időd is engedi és otthon tudsz napi több órát gyakorolni, akkor kevesebb is elég.
2010. dec. 22. 23:27
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

Borzalmas ! Mi lett ebből a közoktatásból ? Orvos akar lenni az ember aztán az angólra gyúr ?

Az első nap a műtét előtt a Nővér mondja : Ausepticus bacillus neprilades a betegség. Mivel kezdjük doktor úr ?

Szeptikus transzplantáció vagy aszeptikus ?

Na ja, nővér ! Akkor már kezdjen a műtéthez Ön és fordítsa angolra.

2010. dec. 23. 01:20
 3/12 anonim ***** válasza:

Kedves Zoltán!

Nem kötelező az angol felsőfok az orvosi egyetemre való bekerüléshez.

De nyilván, ha nem ír 95%-os emelt biosz meg kémia érettségiket, akkor nehezen lesz meg a pontszáma.

Ez egy módszer, hogy NÖVELD A PONTSZÁMODAT, HA NEM VAGY REÁLZSENI!

2010. dec. 23. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben inkább a kémiára/bioszra gyúrnék rá, mert az orvosira bejutni a legkönnyebb, de bennmaradni bukás nélkül, na az a kihívás (ezt fogod még hallani párszor, ha felvettek)!

Én 4 éve felvételiztem egy kicsit másabb rendszerben (fel is vettek), akiket annak idején úgy vettek fel, hogy 2 nyelvvizsgával (pláne úgy, hogy eszperantó volt a 2. nyelv) jöttek az emelt érettségik helyett (és itt a "helyett" szón van a hangsúly!), azok közül már senki sincs az évfolyamon. Sőt, sokan már az egyetemen sem...

Amúgy a felsőfokú szakmai(!) nyelvvizsgának fogod hasznát venni a pályán, ezért ígyis-úgyis kell majd egy ilyet is csinálnod (mellesleg, a szakmai főleg a szókincsre megy rá, a nyelvtanon nem szívóznak annyira, így szerintem, egyszerűbb megcsinálni, mint egy "sima" felsőfokút).

Amennyiben külföldi munkavállaláson gondolkodsz, akkor pedig előre szólok, hogy semmilyen(!) magyar nyelvvizsgát nem fogadnak el (még a szakmait sem).

2010. dec. 23. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kedves Zoltán megszólító. Jobban érezném magam az orvosok keze között ha 95% os biosz tudással rendelkezne, de lehet a gyógyításhoz ennél több kell. Nekem is 100% lett a fizika írásbelim és nem kellett szóbeliznem, nem pedig angolra gyúró emberek között.

Az utolsó jól megválaszolta a problémát ez a helyzet igen.

2010. dec. 24. 00:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Jó szerintem meg úgy a helyes, ha bebiztosítja amit lehet. Mert nem tudhatja pontosan, hogy hány pontos lesz az érettségije.

De azt tudja, hogy a felsőfokú plusz 40(!) pontot ér.

És mi lenne ha neki mondjuk 432 pont kéne, de csak 431-et ér el, mert mégsem nyelvvizsgázik?

Akkor biztos megbánja.

Úgyhogy szerintem jobb ha minden lehetőséget kihasznál, hogy biztosítsa a bekerülését!

2010. dec. 24. 09:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Feltettem egy kérdést arra vonatkozóan h meg lehet e csinálni, igazán nem arra voltam kiváncsi h kinek mi a véleménye arról h ki hogy szedi össze a pontjait.432 pontot szedj már össze kérlek úgy h az emelt biológia kötelező,ezért nem is kapsz plusz pontot érte ,tehát ha nem csinálsz felsőfokút épphogy hibázhatsz 2-3 pontot.Ugyhogy az írjon aki erről szeretne véleményét kifejteni h javasolni vkit.köszönöm
2010. dec. 24. 16:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Most nem tudom milyen a pontszámítási rendszer,de ha jólmegírod felvesznek.

Régen 120 at lehetett szerezni, ha megírtad az írásbeli maximumra akkor azt vették a hozott pontok helyett és felvettek.

2010. dec. 24. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:

"meg lehet e csinálni"

Soha az életben nem hallottalak angolul beszélni, nem tudom érted-e amit hallasz; nem írtál még esszét, levelet nekem; nem beszélgettünk olvasott szövegekről.. nem tudom hogy tudsz-e angolul gondolkodni.

Keress valami professzionális szintfelmérőt, vannak próbatesztek is.

Mert így innen nem tudunk semmit mondani.

2010. dec. 24. 17:34
 10/12 anonim válasza:

Szia.

1.Már márc-ban meg kéne próbálnod a felsfokú nyelvvizsgát,hogy legyen min.2szer esélyed rá,h megszerezd,mert ha nem sikerül,ott van még az április.A május már necces.

Plusz ha már van egy középfokod v. középszinten állsz,akkor 2-3hónap alatt is simán leteheted.

Nézz rengeteg sorozatot,filmet angol nyelven.

2011. jan. 6. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!