Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak?

Milyen nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés

Angolbol kb. B1 szinten vagyok, van hozzá sulis konyv sorozat egesz jo, ezzel tudnek tovabb menni, vagy nagyon gondolkodok, hogy elkezdenék spanyolt tanulni a 0-rol. Mindezt a nyáron tervezem, intenzíven foglalkoznék a nyelvekkel, de nemtudom, hogy 3 hónap alatt mennyire tudnám a spanyolt megtanulni egyedül.

És szerintetek melyiknéri meg jobban?

márc. 19. 07:14
1 2
 1/11 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ha az a kérdés, hogy mi éri meg, akkor egyértelműen az angolt kell felvinni B2-re vagy C1-re. Más kérdés hogy mihez van kedved, melyik tetszik.
márc. 19. 08:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én az angolt folytatnám.

Ha már van egy nyelv, amiből felsőbb szinten van (nem anyanyelvi, de felsőfok vagy erős középfok), akkor utána érdemes a következőbe belekezdeni.

márc. 19. 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha most elkezded a spanyolt, akkor lesz két semmid.
márc. 19. 09:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal. Az angol B2, de inkább C1 szintű tudás ma már “alap”, ha olyan munkahelyre mennél később. Mondom ezt úgy, hogy a hatodik idegennyelvet tanulom, de az angol a legfontosabb az összes közül.
márc. 19. 09:34
 5/11 anonim ***** válasza:
angol...3 hónap a célod, akkor jobban jársz, ha aszt fejleszted és a jelenlegi már meglévő háttértudásoddal gyorsabban is haladnál ezzel a nyelvvel.
márc. 19. 18:55
 6/11 anonim ***** válasza:
53%

"nagyon gondolkodok, hogy elkezdenék spanyolt tanulni a 0-rol. Mindezt a nyáron tervezem, intenzíven foglalkoznék a nyelvekkel"

Ha komolyan gondolnád, máris csinálnád, nem csak gondolkodnál meg tervezgetnél...

márc. 19. 20:42
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
volapük
márc. 19. 21:30
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

Az elsö nyelven már b1-es szinten voltam, mikor elkezdtem tanulni egy második nyelvet a 0-ról. Mikor elértem a második nyelvböl a b1-es szinten, akkor már az elsöböl a c1-esen voltam. Na ekkor kezdtem a harmadik nyelvet 0-ról. A harmadik úgy megtetszett hogy egész anyanyelvi szintig vittem. A másodiknál megáltam b2-nél. Az elsöt, amit c1-ig tanultam, azt már alig használom.

Soha nem tudhatod, hogy melyikre lesz szükséged.

Most tanulom a negyediket.

márc. 20. 20:34
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
54%
Kínait. Ha így megy tovább, kínai hűbértartomány leszünk
márc. 21. 18:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Angol , Spanyol C1 ig , mindkettő lassan alapműveltség. Ha Europán belül szeretnél dolgozni akkor Német esetleg Franica ha közel kelet akkor Arab ha távolkelet akkor Mandarin, ha pedig amerikába akkor már megvan a Spanyol.
márc. 23. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!