Milyen nyelvet tanuljak?
Angolbol kb. B1 szinten vagyok, van hozzá sulis konyv sorozat egesz jo, ezzel tudnek tovabb menni, vagy nagyon gondolkodok, hogy elkezdenék spanyolt tanulni a 0-rol. Mindezt a nyáron tervezem, intenzíven foglalkoznék a nyelvekkel, de nemtudom, hogy 3 hónap alatt mennyire tudnám a spanyolt megtanulni egyedül.
És szerintetek melyiknéri meg jobban?

Én az angolt folytatnám.
Ha már van egy nyelv, amiből felsőbb szinten van (nem anyanyelvi, de felsőfok vagy erős középfok), akkor utána érdemes a következőbe belekezdeni.

"nagyon gondolkodok, hogy elkezdenék spanyolt tanulni a 0-rol. Mindezt a nyáron tervezem, intenzíven foglalkoznék a nyelvekkel"
Ha komolyan gondolnád, máris csinálnád, nem csak gondolkodnál meg tervezgetnél...

Az elsö nyelven már b1-es szinten voltam, mikor elkezdtem tanulni egy második nyelvet a 0-ról. Mikor elértem a második nyelvböl a b1-es szinten, akkor már az elsöböl a c1-esen voltam. Na ekkor kezdtem a harmadik nyelvet 0-ról. A harmadik úgy megtetszett hogy egész anyanyelvi szintig vittem. A másodiknál megáltam b2-nél. Az elsöt, amit c1-ig tanultam, azt már alig használom.
Soha nem tudhatod, hogy melyikre lesz szükséged.
Most tanulom a negyediket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!