Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak nyelvet?

Hogyan tanuljak nyelvet?

Figyelt kérdés
Németül szeretnék megtanulni, próbáltam a duolingot ami egy darabig jó is viszont nem magyarázza el hogy mi miért van. Továbbá barátnőm jövőre érettségizik angolból, amiben tudnék is neki segíteni viszont nem tudom hogy mivel kellene kezdeni, mert neki az alapoktól kellene újra kezdeni. Ő a tanártól nem tud segítséget kérni, én pedig (anyagi okok miatt) nem tudok elmenni tanárhoz. Milyen módszerek, "tantervek" vannak amikkel hatékonyan meg tudnánk tanulni az adott nyelveket?

szept. 3. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Akármilyen hihetetlen, én könyvekből tanultam.

Sajnos már kicsit megkopott de azért még tudok folyékonyan beszélni.

Írás már nehezebb de még az is megy.

Ha a könyveket megunt ám akkor néztem youtube on német zenéket, német felirattal.

Utóbbi kicsit szórakoztatóbb volt.

Ahogy haladtam, magamban folytattam párbeszédeket.

Volt,hogy leírtam.

Meg próbáltam a napi történéseket leírni (Ehez már szükséges a múltidő).

Először random szavakkal kezdtem.

Ajtó, ablak, utca, tábla stb.

Amik ugye körülvesznek.

Pl látok egy táblát ich sehe ein Schild, Láttam Egy táblát-ich habe ein Schild gesehen.

Aztán lehet konkretizálni.

Láttam a stoptáblát- ich habe das stopschild gesehen.

És így tovább.

Ami nekem nehezen megy azok a névelő mert Semilyen rendszert, szabályt nem találtam rá. Magyarul minden szót a hozzátartozó névelőjével együtt kell megtanulni(vagy legalábbis érdemes).

Remélem valamennyit tudtam segíteni.

szept. 3. 09:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Ui.: bocsi az elírásokért a telefonom azt hiszi, jobban tudja mit akarok írni...
szept. 3. 09:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Többedik kiadású (pl. Solutions 2nd edition vagy New English File, stb.) nyelvkönyveket kell beszerezni munkafüzettel, hanganyaggal és megoldókulcsokkal együtt és MINDENT megcsinálni, ami benne van.

Ezeket tapasztalt nyelvtanárok állították össze úgy, hogy működjenek: fokozatosan nehezedő, egymásra épülő feladatokat tartalmaznak és minden nyelvi készséget fejlesztenek párhuzamosan (olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, írás, beszéd), már rengeteg diákon kipróbálták, és évtizedek alatt újra és újra továbbfejlesztették. Rendszeresen, lehetőleg naponta mondjuk 20-30 percet rá kell szánni arra, hogy ezekben haladjatok.

Emellett pedig minél többet kell használni a nyelvet bármire, amit szívesen csináltok: játék, olvasás, videók, filmek, stb.

szept. 3. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!