Szép is, és meg is lehet tanulni viszonylag könnyen és jól.
Az angol meg elég hogy elboldogulj bárhol.
márc. 10. 15:06
2/12 anonim válasza:
Olaszt tanulok iskolában, nekem is a 2. választott nyelvem volt. A lehető legjobb döntés volt az olasz mellett dönteni német és spanyol helyett. Az olasz a világ legszebb nyelve, erős a gazdaságuk, szinte itt vannak a szomszédban, gyakran megyünk oda nyaralni és kultúrálisan is nagy a befolyásuk. A francia is jó lehet meg hasznos de az olaszt semmi nem veri meg nálam.
Forza Italia
márc. 10. 15:13
3/12 anonim válasza:
Azt, amelyik jobban tetszik.
márc. 10. 15:15
4/12 anonim válasza:
Ha a pénzre gyúrsz, a franciát.
Ha arra, hogy könnyebb legyen, akkor az olaszt.
Te tudod, hogy téged melyik motivál jobban. Amelyikre motiváltabb vagy, abban fogsz magasabb szintre eljutni, tehát végülis azt érdemes választani, mert minél jobban beszéled, annál többre mehetsz vele.
márc. 10. 16:20
5/12 anonim válasza:
Olaszból érettségiztem. Gyönyörű nyelv, nagyon könnyű tanulni, de teljesen haszontalan. A francia sokkal hasznosabb.
márc. 10. 16:25
6/12 anonim válasza:
#5-tel egyetértek, francia. Hasznosabb, és ugyanúgy szép.
márc. 10. 17:35
7/12 anonim válasza:
Ha a használhatóság érdekel akkor francia. Világnyel amit sokan beszélnek, gazdaságilag erős befolyással bír a világra.
márc. 10. 20:34
8/12 anonim válasza:
Teljesen mindegy. Amelyik országban vagy nyelteruleten akarsz dolgozni. Amúgy olasz.
márc. 12. 20:18
9/12 anonim válasza:
az olasz kiejtése magyarnak könnyü, idegenvezető voltam, gyönyörű nyelv, hasznossága most tényleg nem nagy, de Italiában szükséges, csak az válassza aki szereti a kultúrát. Franciát 2 évig tanultam, hiába hasonlit az olaszhoz, nekem nagyon nehéz volt a kiejtés, nagyon különbözött az irott szövegtől.Olaszban angollal nem nagyon lehet boldogulni.
máj. 25. 00:48
10/12 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Az olasz középfoku nyelvvizsgát 2 év alatt, a felső fokut3 év alatt tettem le Mo-on. Evvel vettek fel a bolognai egyetemre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!