Milyen nyelvet tanuljak következőnek?
30 éves vagyok. Angol felsőfokú nyelvvizsgám van, 12 éve szereztem de a folyamatos sorozatnézés - online tevékenységek stb. miatt jól megy még mindig abszolút tudom használni. Gimnáziumban második nyelvnek spanyolul tanultam nem sok sikerrel, majd utána többször nekifutottam a spanyolnak nyelvtanfolyamokon, viszont a kultúrájukat annyira nem érzem közel magamhoz, jelenlegi szintem
B1 körül van. Sajnos egészségügyi dolgok miatt úgy alakult az életem, hogy nincs sok munkatapasztalatom. Kommunikáció mesterdiplomám van, tudom nem ér annyit a munkaerőpiacon, ezért mindenképpen szeretném még nyelvvizsgával feltornászni az önéletrajzomat. Budapesten élek és nem tervezek elköltözni. Érdeklődés szintjén a keleti kultúrák vonzottak mindig: Kína, Japán, Korea.. de realisztikusan szeretnék választani. A cél a minél jobb mu kaerőpiaci helyzet.
A fenti információk alapján milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom? Esetleg egy nyelvet még felsőfokig, vagy több nyelvet középfokon?
Köszönöm ha normális válaszokat írtok.
Egyetértek 1-essel. Ha te is tudod, hogy nem sokmindenre használható a diplomád, miért nem inkább valami olyat tanulsz, amivel aztán könnyebben el tudsz helyezkedni. Ha tudsz 3 nyelven, de semmilyen használható képesítésed, diplomád nincs, akkor mit csinálsz? Milyen olyan munka van ahova csak a nyelvtudás a fontos és szívesen csinálnád? Ügyfélszolgálat?
Tolmácsnak, fordítónak tanulj akkor ha már ennyire a nyelvek érdekelnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!