Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg egy új...

Hogyan tanuljak meg egy új nyelvet?

Figyelt kérdés
Milyen tippeket vagy trükköket tudtok? Mennyi időbe telik? Milyen hatékony tanulási módszerek léteznek rá?
tegnap 08:55
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Milyen nyelvről van szó? Van már tapasztalatod nyelvtanulás terén esetleg tanultál hasonló nyelvet?

5 nyelv után (most tanulom a hatodikat) nekem ezek váltak be. A mostanit teljesen egyedül tanulom (kínai) , kettőből nyelvszakos voltam (olasz, spanyol) , egyet fél évig tanultam nyelvórán heti kétszer, utána egyedül (portugál), egyet pedig gimiben, nyelvtanfolyamon, tanárral (angol).

-Nyelvkönyv szerint haladok sorban, hogy legyen a tanulásnak egy felépítése.

-Ankival tanulok szavakat, kifejezéseket.

-Könyvet, cikkeket olvasok.

-Videókat, filmeket nézek, rádiót hallgatok.

-Amiből tudok beszélgetek külföldi ismerőseimmel. (Olasz, spanyol.)

-Kínainál pluszban tanulom az írást és hangosan utánzom filmekből, videókból a beszédet a hangsúly miatt.

-Angolból nyelvtani feladatokat oldottam meg mikor itthon gyakoroltam.

Ami még nagyon sokat segített, de egyedül nem szoktam csinálni, az a prezentációkészítés és annak előadása. Ezen kívül még az írás, legyen az levél, esszé, fogalmazás, napló.

Természetesen ezek nem kőbe vésett szabályok, nekem ez vált be.

Időben attól függ. Teljesen eltérő idő kell spanyol után olaszra, mint egy kínaira.

tegnap 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Képességektől függ.

Ha jó képességeid vannak, nagyon egyszerűen meg tudsz tanulni egy nyelvet, szórakozás lesz a nyelvtanulás.

Ha viszont nincsenek jó képességeid, akkor keserves munkával fogsz nyelvet tanulni.

Ez egy ilyen dolog.

A módszer egyénre szabott, neked kell kikísérletezni, hogy mi illik hozzád, és mi nem.

tegnap 11:28
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Még valami:

Az #1. válaszolóra ne hallgass. Neki jó képességei vannak, és abból indul ki, hogy mindenki olyan, mint ő.

Ha hozzá méred magad, és az ó módszerét használod, csalódás érhet.

Találd meg azt, ami NEKED jó.

tegnap 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Első vagyok.

Nem azt írtam, hogy ez a tökéletes módszer, hanem, hogy nekem mi vált be. Ezek közül bármelyiker használhatja a kérdező, ami neki beválik.

És nem, nem abból indulok ki, hogy mindenki olyan mint én, nem tudom ezt hol olvasta az előző válaszoló. És rengeteg időt és energiát fektettem a nyelvtanulásba, nem tudom mégis miből gondolja, hogy ismeri a képességeimet.

tegnap 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:
26%

"És rengeteg időt és energiát fektettem a nyelvtanulásba, nem tudom mégis miből gondolja, hogy ismeri a képességeimet."

Ami neked "rengeteg" idő, az másnak tengernyi sok.

Az emberek többsége 1 nyelvet sem tud rendesen megtanulni, ha eljut középszintre keservesen, már sikerként éli neg. Aki viszont 5 nyelvet beszél, annak tehetsége van a nyelvtanuláshoz.

tegnap 11:57
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
De nem ismered a kérdezőt sem. Én csak leírtam a módszereimet, abból nyugodtan válogathat vagy hozzátehet/elvehet. A kérdező tippeket kért. Kipróbálja, aztán meglátja beválik-e vagy sem.
tegnap 12:03
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

1, 4, 6. vagyok. Még valamit szeretnék hozzátenni.

"Ami neked "rengeteg" idő, az másnak tengernyi sok."

Több mint 10 éven keresztül napi minimum egy, maximum 10 órában foglalkoztam a nyelvekkel (majdnem minden nap). Ha valaki beletesz ugyanennyi időt és úgy nem megy, akkor igen, mondhatja az illető, hogy nekem szeretncsém van mert jó a nyelvérzékem és ő szenvedhet vele akármennyit nem fogja érteni. Sőt hozzáteszem, középiskolában az angol középszintű érettségin alig mentem át. Elvileg ha annyira jó a nyelvérzékem, akkor simán ötösnek kellett volna lennie.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell elsőre ítélni, és igenis szorgalommal sokat el lehet érni.

És tudom, hogy nem minden ember egyforma, de ha a kérdező csak 1 dolgot tud hasznosítani abból, amit leírtam, már örülök neki, hogy tudtam egy kicsit is segíteni.

tegnap 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Elég meseszerű, amit mondasz.

tegnap 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom mi lenne meseszerű abban, hogy középiskolában nem volt jó tanárom (és az internet sem volt ilyen jó, mint most, netflix és társai nem is voltak), utána pedig hajlandó voltam leülni és tanulni. (Az órákba beleszámoltam azt is, amikor olvastam, filmeztem, egyetemi óráim voltak.)

De ha nem is így lenne a kérdező ötleteket kért, hogy hogyan javíthatna a nyelvtudásán és a "ne hallgass az egyesre mert neki a fejébe száll a tudás" egyáltalán nem építő jellegű. (És nem is illik, hogy szép szóval mondjam, írd le a saját véleményed utána pedig a kérdező eldönti, hogy mely tanácsokat veszi figyelembe.)

ma 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!