Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van értelme megtanunli ezeket...

Van értelme megtanunli ezeket a nyelveket?

Figyelt kérdés

Spanyol, olasz, orosz, görög, francia, arab, héber

Szeretek nyelveket tanulni és ezek azok amiket megtanulnék.

jan. 10. 12:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az nem elég, hogy te szeretnéd csinálni és van motivációd?
jan. 10. 13:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges tudás nincs, az életben legalább egyszer nagyon jól ki tudod használni az adott ismeretet. Másrészt a munkádtól függ, hogy ezen nyelvek közütt milyen sürgősségi-fontossági sorrend alakuljon ki.
jan. 10. 17:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül a spanyol kivételével mindet tanultam.

Először is érdemes reális célokat kitűzni. Egyet (1-et) válassz ki ezek közül, és annak ess neki. Hogy melyiket, az tényleg tőled függ. A legkönnyebb ezek közül az olasz és a héber, a legnehezebb a francia és az arab. A leghasznosabb pedig a francia.

De én csak akkor kezdenék hozzá, ha az angol, német már megvan. Ez a két nyelv nagyon fontos a magyaroknak.

jan. 10. 17:39
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Angolul már tudok és tanulom is, németet is tanulom iskolába. A spanyolt már elkeztem egyedül tanulni. A többit még csak tervezem.

jan. 10. 18:30
 5/12 anonim válasza:
100%
Iskolában. Csak hogy a magyar is menjen perfektül.
jan. 10. 23:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Igaz, nem figyeltem.
jan. 10. 23:16
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

#3 Szerintem a spanyol a legkönnyebb ezek közül. Én két éve tanulom Duolingoval, B1-B2-s

es szintre jutottam. Sokat számít, hogy szeretem a nyelvet, gyerekkorom óta nagyon tetszik.

Az angol persze, hogy alap, de ezt a "nagyon fontos a német a magyaroknak" dumát hagyjuk már. Kitörölheted vele a valagadat, német nyelvterületen kívül sehol nem beszélik. Iskolában 10 évig tanultam, van is belőle egy középfokú nyelvvizsgám, azóta teljesen elfelejtettem az egészet. Egy-két mondatot ki tudnék nyögni, ha nagyon muszáj, de. kb. ennyi. Nyilván azért felejtettem el, mert egyáltalán nem használom azóta, mióta meglett a nyelvvizsga. Soha nem is tetszett, mindig utáltam. Semmiben nem befolyásolta volna az életemet, ha a német helyett a kérdező által felsorolt bármelyik nyelvet tanulom. Még a franciával is többre mész, mert az a világnyelvek egyike.

jan. 11. 13:50
 8/12 anonim válasza:
100%
Én a görögöt tanultam annó tanárral, alapszintig jutottam, de mióta itt lakok az országba már társalgási szintre fejlődtem. Nem könnyű de megtanulható. :))
jan. 18. 13:56
 9/12 anonim ***** válasza:
43%

7. “Még a franciával is többre mész, mert az a világnyelvek egyike.”

Az lehet, hogy Afrikában és a Közel-Keleten meg esetleg Kanadában többre mész a franciával, mint a némettel – de egyelőre hozzánk Ausztria, Németország, Svájc van a legközelebb a gazdaságilag erös országok közül; mint ahogyan a magyar gazdaság gerincét is a német cégek adják (ahonnan egyszerűbb kijutni Németországba is). Szóval – a s3ggedet törölheted ki itthon a spanyollal, de még a franciával is. Egyedül a németnek van értelme az angolon kívül.

jan. 18. 14:19
 10/12 anonim ***** válasza:
32%

#9 Ja, persze. Két világnyelvnek biztos kevesebb értelme van, mint egy olyannak, amit összvissz három országban beszélnek (ebből az egyikben hivatalos nyelv az általad lefikázott francia is 😂).

Akkor folytassuk a te logikád mentén. Van Magyarországon kb. 5 millió keresőképes ember. Ebből szerinted hány olyan van, aki német cégnél dolgozik, és HASZNÁLJA IS a német nyelvet, mert a munkájához elengedhetetlen? A Boschban a szalag mellett biztos baromira fontos a német nyelvtudás. A legtöbb német cég robot munkára hozza ide a gyárjait. Mellétéve elárulom, a németek is tanulnak ám idegen nyelveket, és gond nélkül tudsz velük angolul kommunikálni. Szóval ja, a mindennapi életben, Magyarországon rohadtul nem lesz szükséged a németre. Csak annak érdemes megtanulni, aki német nyelvterületre akar költözni.

jan. 18. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!