Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire éri meg szláv nyelvek...

Mennyire éri meg szláv nyelveket vagy a román nyelvet megtanulni?

Figyelt kérdés
Angol és francia után harmadik nyelvként.

nov. 21. 13:07
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem, mi értelme az ilyen "megéri-e" kérdéseknek. Én nem mennék vele sokra, más igen.

De ha érdekelne az ilyen nyelv, nem érdekelne, hogy most ebből milyen más előnyöm lehet.

nov. 21. 13:20
 2/9 anonim válasza:
Szerintem a határok mentén megéri az adott szomszédos ország nyelvét, egyes helyeken sokra mész vele. Persze akkor is ha kiköltözöl, vagy a munka miatt. De akkor is megéri, ha csak megszeretnéd tanulni mert szereted/ tetszik neked.
nov. 21. 13:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Trágár vagy, senki se kíváncsi a véleményedre.

Neked pedig köszönöm szépen a választ!

nov. 21. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha érdekel akkor igen, viszont ha használni szeretnéd akkor én inkább olyat választanék amit sok helyen használnak, mondjuk Spanyol/Német esetleg.
nov. 21. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Szomszédos ország nyelvei révén valóban lehet belőle hasznod, ha olyan helyen laksz/dolgozol. Ha lesz rá kapacitásom, szeretnék is tanulni.

Viszont kedves kérdező, az 1es nem volt trágár (durván szeméremsértő beszéde ember), de még sértő sem, egyszerűen elmondta a véleményét, ami szerintem igenis hasznos volt a kérdés szempontjából. De akkor én is leírom, hogy alapvetően ha érdekel egy nyelv (vagy bármi más), akkor az már elég ok arra, hogy "megérje" (meg)tanulni.

nov. 21. 15:48
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

"senki se kíváncsi a véleményedre"

A munkahelyemen igazgatók és osztályvezetők nem így vannak ezzel.

De reakciód alapján neked a véleményemmel az a gond, hogy nem adok neked készre csomagolt, kétbites véleményt, amit csak el kell fogadnod, hanem - horribile dictu - teret hagytam annak, hogy a kérdésre a választ a Te helyzetedtől, egyéni preferenciádtól stb. függ.

Meg az is kiderült, hogy nem tudod, mit jelent a trágár szó.

nov. 21. 17:44
 7/9 Joe001 válasza:
77%

Szláv nyelvek közül , az orosz amit érdemes lenne tanulni .

A többi szláv nyelvet nem beszélik olyan sokan , valamint eléggé különböznek egymástól, nem értik meg egymást még ha egy nyelvcsaládba tartoznak is .

Németországban élek , a munkahelyemen elég sok nemzetiség van.

Én beszélek szerbül is , de a volt jugoszláv tagállamokon kívül max a bolgárokkal tudok beszélgetni.

(szlovén , macedón szintén kivétel)

Lengyel , orosz , szlovák már annyira különbözik, hogy pár szó az ami hasonlít.

Az oroszt , beszélik a moldávok , lengyelek nagy része , ukránok, litvánok stb , tehát az lenne a befutó a szláv nyelvek közül.

Román, az olasszal el tud beszélgetni , ebből is lehet még tovább lendülni , de ha egy nyelv akkor szerintem orosszal sokkal többre mész 🙂

nov. 22. 10:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Az oroszra nem is gondoltam❤️
nov. 22. 12:37
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Az szituációt függ és, hogy mit akarsz kezdeni. A világ nyelvek után lehet érdemesebb egy kisebb nyelvet is megtanulni. Nyilván az orosz mellett szól,hogy a legnagyobb szláv nyelv, ìgy az is egy vilagnyelv, de viszont a többi szláv nyelvtől az orosz távolodott el a legjobban. Az ukrán is közelebb áll a lengyelek,mint az orosztól. Azzal vitatkoznék, hogy a kisebb szláv nyelvek beszélői nem értenék meg egy bizonyos szinten egymást. Én szlovákul tudok, a csehekkel és a lengyelekkel az alapkommunikácio gond nélkül meg van, sose kellett eddig Warsóban vagy Prágában angolra váltanom. Bulgáriában bepróbálkoztam az angollal meg a némettel de kisebb városban voltam, ìgy senki nem beszélte ezeket, de szlovákul végül nagyon lassan kis speciális mimikaval de sikerült megértetnem magam. Horvátországban ha nyaralok oke nem akadémiai beszélgetéseket folytatok, de az ettermk rendeleseket vagy a recepción a bejelentkezest szlovákul mondom, sose volt eddig nagyobb gond a megertesevel
nov. 24. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!