Mennyire éri meg szláv nyelveket vagy a román nyelvet megtanulni?
Nem értem, mi értelme az ilyen "megéri-e" kérdéseknek. Én nem mennék vele sokra, más igen.
De ha érdekelne az ilyen nyelv, nem érdekelne, hogy most ebből milyen más előnyöm lehet.
Trágár vagy, senki se kíváncsi a véleményedre.
Neked pedig köszönöm szépen a választ!
Szomszédos ország nyelvei révén valóban lehet belőle hasznod, ha olyan helyen laksz/dolgozol. Ha lesz rá kapacitásom, szeretnék is tanulni.
Viszont kedves kérdező, az 1es nem volt trágár (durván szeméremsértő beszéde ember), de még sértő sem, egyszerűen elmondta a véleményét, ami szerintem igenis hasznos volt a kérdés szempontjából. De akkor én is leírom, hogy alapvetően ha érdekel egy nyelv (vagy bármi más), akkor az már elég ok arra, hogy "megérje" (meg)tanulni.
"senki se kíváncsi a véleményedre"
A munkahelyemen igazgatók és osztályvezetők nem így vannak ezzel.
De reakciód alapján neked a véleményemmel az a gond, hogy nem adok neked készre csomagolt, kétbites véleményt, amit csak el kell fogadnod, hanem - horribile dictu - teret hagytam annak, hogy a kérdésre a választ a Te helyzetedtől, egyéni preferenciádtól stb. függ.
Meg az is kiderült, hogy nem tudod, mit jelent a trágár szó.
Szláv nyelvek közül , az orosz amit érdemes lenne tanulni .
A többi szláv nyelvet nem beszélik olyan sokan , valamint eléggé különböznek egymástól, nem értik meg egymást még ha egy nyelvcsaládba tartoznak is .
Németországban élek , a munkahelyemen elég sok nemzetiség van.
Én beszélek szerbül is , de a volt jugoszláv tagállamokon kívül max a bolgárokkal tudok beszélgetni.
(szlovén , macedón szintén kivétel)
Lengyel , orosz , szlovák már annyira különbözik, hogy pár szó az ami hasonlít.
Az oroszt , beszélik a moldávok , lengyelek nagy része , ukránok, litvánok stb , tehát az lenne a befutó a szláv nyelvek közül.
Román, az olasszal el tud beszélgetni , ebből is lehet még tovább lendülni , de ha egy nyelv akkor szerintem orosszal sokkal többre mész 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!