Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért ejtik ki egyesek a...

Miért ejtik ki egyesek a "Ketchup" szót "Kecsöp"-nek?

Figyelt kérdés

Akár magyarul, akár angolul beszélnek.

Én amerikai és brit sorozatokban is "kecsáp"-nak értem, mintahogy itt is mondják:

[link]

[link]

ma 11:01
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Tájszólás, megszokás, más forrásból eredő kiejtés, stb.

Sok helyen, pl Hollandiában az ö betűs ejtés a bevett. [link]

ma 11:09
 2/5 anonim ***** válasza:
49%

Nyelvi anomália, de vannak még ilyenek, amiket helytelenül használnak, ejtenek ki az emberek.

A teljesség igénye nélkül pár példa:

- kellesz

- H&M

- nem tudja-e

stb.

ma 12:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Én kecsap-nak szoktam ejteni.
ma 12:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Mert azr mondanak, amit hallanak
ma 14:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát ezt még anyanyelvi angolosok is kb 30-40 féle képp mondják, annyi dialektus meg helyi akcentus.

Ez kb olyan, mintha a palócot, a szegedit meg az erdélyit megkérdezed, hogy mondja ugyanazt a magyar szót. Mindháromnak ez az anyanyelve, helyesen is beszél, csak tájszólással.

Na most angolban picit több ilyen van, és helyes a texas-i meg az újzéladni meg a skót tájszólás is.

De ehhez ők hozzá vannak szokva, fognak érteni.

ma 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!