Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem tartjátok igazságtalannak...

Nem tartjátok igazságtalannak azt, hogy míg egyesek szenvednek például az angol nyelvtanulással, egyest adnak nekik, megbuknak érettségikor angolból, stb. , addig másoknak természetes, hogy angolul beszélnek?

Figyelt kérdés
Sosem értettem, minek kell kötelezőként tanulni valamilyen nyelvet. Az angol anyanyelvű embert annyira köteleznék, hogy magyarul tanuljon? Nem! Nekünk meg itt kell szenvedni azzal, ami másnak természetes. Roppant igazságtalan. Lehetne úgy, hogy aki akar nyelvet tanulni, az tanulja. Aki tudja magáról, hogy majd felsőoktatásban folytatja tovább a pályáját, akkor az nyilván fog tanulni nyelvet. De minek kötelezni mindenkit? Mintha mi alsóbbrendűek lennénk, mert nem tudunk angolul, nem vagyunk angol anyanyelvűek.

2016. aug. 6. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Az angol egy világ nyelv. A világ bármely pontján hamarabb találsz egy angolul minimálisan tudó embert. Picit igazságtalan tény, de ugyan olyan mint a matek. Nem mindenkinek van hozzá érzéke és muszáj, mert kb az élet alapja. Amúgy a nyelvet is meglehet tanulni, csak nem szabad leragadni egy nyelv tanulási módszernél próbálgatni kell mindenki megtudja találni a neki megfelelő tanulási módszert. Ne add fel.
2016. aug. 6. 23:12
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Manapság az alapvető műveltséghez tartozik ha beszélsz egy vagy több idegen nyelven. Az angolt se azért tanulod, mert ezt dobta a gép, hanem mert világnyelv, és a mindennapi életben is biztosan találkozni fogsz vele. Egyébként az angolszász országokban nem az van, mint itt, hogy egy nyelvvel kínlódsz; ott több nyelvet nyomatnak (pl német, francia, spanyol, etc.) és sokkal jobban megy nekik. Velük sincs kivételezve, egyszerűen csak mázlijuk volt, hogy angol anyanyelvűnek születtek.
2016. aug. 6. 23:15
 3/6 anonim ***** válasza:
26%

"Mintha mi alsóbbrendűek lennénk"

Sajnos tényleg azok vagyunk. A filippinók talán még ennyit se érnek.

2016. aug. 6. 23:30
 4/6 anonim válasza:
78%
Iskolában sohasem tanultam angolt, németre jártam, de az évek alatt ragadt rám annyi a netről, hogy két hete két lengyel turista sráccal órákig el tudtam társalogni, szinte mindent megértettem, csak válaszolni volt nehezebb. Ők évekig tanulták, de megjegyezték, hogy ők is alig tudnak jobban nálam, csupán a szókincsük volt nagyobb. Mivel a szüleim írattak be még anno, nem volt választásom, most már bánom hogy nem angolos lettem, a német nekem mindig is egy agresszív katonás nyelv lesz, sosem érzem magam olyan lazának mint amikor angolul beszélek.
2016. aug. 7. 01:14
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Feleslegesen picsogsz, az angol anyanyelvű diákok is tanulnak idegen nyelvet, de (pont úgy ahogy a magyar diákok is) ők is "nagy" nyelveket.

Ja és van olyan mondát, hogy ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Nyilván le lehet élni úgy is egy életet, hogy semmilyen idegen nyelven nem beszélsz még alapszinten sem, csak épp magaddal cseszel ki.

2016. aug. 7. 01:57
 6/6 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki másban jó.

Én bármikor megtanulok egy új nyelvet, mert könnyen megy és élvezem, de matekból pl. nincs érettségim.

Mégsem nézem le azt, aki matekból jó és nyelvekből rossz.

2016. aug. 7. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!