Van olyan, aki autodidakta módon tanult meg angolul? És ha igen, hogyan sikerült? Vagy honnét melyik ingyenes applikáción keresztül?
"Huha 7-es te aztan sorba alltal mikor a bunkósag tulajdonsagot sorsoltak."
Miből gondolod, főbunkó? Nyelvet azt tanulni kell. Aki applikációt keres, az pont olyan hülye, mint aki az angoltanuló vasfüvet vagy varázsigét keresi. A szellemi munkától nem szabadna félni. Azt bele kell fektetni.
11. Én még az elõzõ évezredben kezdtem, és nem voltak fordító programok. Jegyzeteltem sokat, és otthon vagy egy könyvtárban utólag kiszótáraztam. De ott helyben addigra már szinte biztosan tudtam a helyzetbõl, hogy mi mit jelent. Akkor tapasztaltam meg elõször azt is, hogy a jelentéshez egyáltalán nem muszáj a magyar megfelelõt ismerni, sõt, sokszor az csak összezavar. A saját közegénen, kontextusban ismerem meg a szavakat.
12. A stílussal én sem, de a mondanivalóval egyetértek. Aki nyelvet akár tanulni, neki kell állnia a szellemi befektetésnek és a gyakorlásnak. Semmiféle applikáció nem fogja helyette megtanulni a nyelvet.
Kedves Kérdező, én azt ajánlanám, hogy vedd magad körül a nyelvvel. Nézz angolul filmeket, híreket, illetve pl youtubeon olyan videókat aminek a témája alapból érdekel (pl főzés, kertészkedés,történelem, űrkutatás, stb). A youtubenak plusz előnye, hogy nagyon nagy skálán variálható a felirat és a gyorsaság. Kezdd el 0.75ossel, feliratokkal, aztán majd idővel ez fejlődni fog.
És persze ezek mellé fontos azért hogy az alapok meglegyenek, erre ha alkalmazást keresel akkor a duolingot mondanám, de vannak jo videók és könyvek is.
Ha tanácsot szeretnél, irj rám privátban nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!