Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan, aki autodidakta...

Van olyan, aki autodidakta módon tanult meg angolul? És ha igen, hogyan sikerült? Vagy honnét melyik ingyenes applikáción keresztül?

Figyelt kérdés

okt. 13. 15:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10-es. Wow. Köszönöm!!! Gondolom az elejen használtál fordító programot vgy ilyesmi, hogy értsd mit olvasol.
okt. 28. 12:48
 12/15 anonim ***** válasza:

"Huha 7-es te aztan sorba alltal mikor a bunkósag tulajdonsagot sorsoltak."

Miből gondolod, főbunkó? Nyelvet azt tanulni kell. Aki applikációt keres, az pont olyan hülye, mint aki az angoltanuló vasfüvet vagy varázsigét keresi. A szellemi munkától nem szabadna félni. Azt bele kell fektetni.

okt. 28. 15:49
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

11. Én még az elõzõ évezredben kezdtem, és nem voltak fordító programok. Jegyzeteltem sokat, és otthon vagy egy könyvtárban utólag kiszótáraztam. De ott helyben addigra már szinte biztosan tudtam a helyzetbõl, hogy mi mit jelent. Akkor tapasztaltam meg elõször azt is, hogy a jelentéshez egyáltalán nem muszáj a magyar megfelelõt ismerni, sõt, sokszor az csak összezavar. A saját közegénen, kontextusban ismerem meg a szavakat.

12. A stílussal én sem, de a mondanivalóval egyetértek. Aki nyelvet akár tanulni, neki kell állnia a szellemi befektetésnek és a gyakorlásnak. Semmiféle applikáció nem fogja helyette megtanulni a nyelvet.

okt. 28. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező, én azt ajánlanám, hogy vedd magad körül a nyelvvel. Nézz angolul filmeket, híreket, illetve pl youtubeon olyan videókat aminek a témája alapból érdekel (pl főzés, kertészkedés,történelem, űrkutatás, stb). A youtubenak plusz előnye, hogy nagyon nagy skálán variálható a felirat és a gyorsaság. Kezdd el 0.75ossel, feliratokkal, aztán majd idővel ez fejlődni fog.

És persze ezek mellé fontos azért hogy az alapok meglegyenek, erre ha alkalmazást keresel akkor a duolingot mondanám, de vannak jo videók és könyvek is.

Ha tanácsot szeretnél, irj rám privátban nyugodtan! :)

okt. 31. 01:32
 15/15 A kérdező kommentje:
14-es. Kedves 14-es válaszoló. Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Igen, pont elkezdtem youtuebon nézni angolul dolgokat, és fordítani. Aztan angolul egy jó sorozatot, de azert magyar felirattal egyenlőre. Azt veszem eszre h azert vannak kifejezések amiket értek. Es ennek örülök. Vicces, de tobbet tanultam mar moat, mint 4 ev alatt gimibe, ahol magyarul beszelt amugy az angol tanar többnyire.
nov. 3. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!