Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azok az emberek, akik autodida...

Azok az emberek, akik autodidakta módon, tanár nélkül tanulnak meg egy nyelvet, és még le is vizsgáznak belőle, kivételes tehetségek?

Figyelt kérdés
jún. 14. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem, csak meg van a módszerük arra, hogy ők hogyan tudnak jól nyelvet tanulni. Általában azok az emberek azok, akik már megtanultak valamilyen szinten egy vagy több nyelvet. (Vagy tanultak nagyon hasonló nyelvet.)
jún. 14. 20:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi lehet a módszerük?
jún. 15. 06:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezt teljesen egyénileg kell kitapasztalni. Nekem évekbe telt. Plusz nyelvszakos voltam, tanultam nyelvészetet is, ami pedig segítség más nyelvhez is. Főleg, ha azonos nyelvcsaládba tartozik a 2 nyelv. Lehet ami nekem beválik, másnak nem. Van aki magolni szereti a szavakat, van, aki sokat olvas, van, aki van akinek az online játék válik be, van, akinek külföldi ismerősei vannak és van, aki filmekből tanul rengeteget. (Nem arra gondolok, hogy megnéz egyszer valamit és rögtön tudja.) Én filmet nézek, olvasok, ankival/quizlettel tanulok, külföldi isnerőssel beszélgetek. (A nyelvtant azért nem írtam, mert azt kell gyakorolni.)
jún. 15. 07:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Középfokút így letenni nem kell más, mint egy jó nyelvkönyv. Régen nem is volt semmi más (se netes játék, se netes hanganyag, se semmi), csak egy pár nyelvkönyv. Régen átlagemberek is képesek voltak ilyenre, ez hozzátartozik a normális emberek képességeihez, hogy tudnak ismeretanyagot felszedni írott formátumból.
jún. 16. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:
43%

Én elég gyorsan megtanultam magyarul pedig nem volt tanárom csak anyám foglalkozott velem ovis koromban.

Egyébként tudósok kimutatták hogy nyelvet 8 éves kor alatt minden ember nagyon könnyen tanul, aztán később ez a képesség egyeseknél lecsökken, egyeseknél megmarad. Genetika.

jún. 26. 07:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan ehhez jobb a felfogásuk. Másnak meg máshoz. Nem kellebbe különösebb szuperképességeket vizionálni.
okt. 16. 23:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Így van, és még a munkától sem kell félni. A ma embere azt hiszi, a tévé reklámokból kiindulva, hogy neki jár a tudás is. Dehogy jár, bele kell fektetni. Itt van ez is, aki a nyelvtudásroppantó vasfüvet keresi. Ennyi esze azért van. :D :D :D
okt. 17. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!