Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulás és nyelvtan...

Nyelvtanulás és nyelvtan helyrerakás angol könyvek olvasásával?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igen, láttam több kérdést is az oldalon ezzel kapcsolatban, hogy angol könyvekkel meglehet-e tanulni angolul. Nos teljesen kezdőnek nem mondanám magamat, nyilván sok mindent kell még tanulnom, főleg szavak és kifejezések stb. Például egy újság cikket kb félig megértek, a másik felét ki tudom következtetni, játék közben nem telepítek magyarítást, akkor is kibogarászom mi a téma. Viszont magyarról angolra egy mikor nem tudok magamtól összerakni. Arra gondoltam, hogyha angolul olvasnék, akkor az segíthetne ezen. Vagy rosszul gondolom? Köszi mindenkinek!

jún. 16. 06:55
A kérdező szavazást indított:
Lehet így tanulni
Nem lehet
11 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden segít, amit angolul csinálsz, de pusztán attól, hogy angolul olvasol, nem fogsz tudni angolul írni se, beszélni se, stb., és a nyelvtant sem azzal tudod begyakorolni.

Mindent kell csinálni: tankönyvből tanulni, hogy legyen valami sorvezető, ha szükséges, nyelvtani gyakorló feladatokat csinálni mellé, és mindeközben angolul olvasni, játszani, minél több mindent angolul csinálni.

jún. 16. 07:44
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Nyelvtanár kell, tudok ajánlani egy profit, ha érdekel.
jún. 16. 10:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Szia. Arra sajnos nincs kapacitásom. Ezért szeretnék találni egy olyan módot, amivel magamtól boldogulnék. Több ismerős és barát is él Angliában és Amerikában is, de mindegyik ott tanulta meg a nyelvet. Tehát nem iskolában, hanem konkrétan “ belekényszerültek”. Eltudják mondani, mi hogyan, de miért van az úgy, azt nem. Ők is azt ajánlották, hogy kényszerítsem magam bele ebbe, annál jobb nincs. Ezért gondoltam az olvasásra.

jún. 16. 11:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Az olvasással még nem leszel belekényszerítve. Azzal lennél belekényszerítve, ha angol nyelvű közegben élnél, mindent csak angolul lehetne elolvasni, meghallgatni, kideríteni, elintézni, stb.

Itt vannak könyvek, válassz olyat, amihez találsz munkafüzetet is, hanganyagot is, tanári kézikönyvet is, és vedd végig úgy, hogy mindent(!) megcsinálsz belőle (a szóbeli feladatokat is végigbeszélgeted magaddal, a fogalmazásokat is mind megírod, stb. - akkor is, ha nincs tanár, aki kijavítsa)!

[link]

jún. 16. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!