Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért állítják egyesek, hogy...

Miért állítják egyesek, hogy hallás után, fordítgatás nélkül meg lehet tanulni egy nyelvet, és nem fontos a nyelvtani szabályok bemagolása, amikor erre nincs is bizonyíték?

Figyelt kérdés

Nem lehet hallás után, fordítgatás nélkül megtanulni egy nyelvet! Hiába hallod, ha nem érted, mit mond, azt le kell fordítani!!!

Csak a nyelvzsenik képesek hallás után tanulni.

A nyelvtani szabályokról meg csak annyit, hogy tegnap kiírtam egy kérdést, amiben segítséget kértem az itteniektől az angol beadandómhoz. Egy rakás C1/C2-es nyelvvizsgás ember, tanár van itt az oldalon, de hozzá sem tudtak szólni, csak kioktattak, egymással vitáztak. 1 ember volt, aki segített, de ő elrontotta az egészet. Beadtam, elégtelent kaptam, ami annyira felidegesített, hogy a héten kiíratkozom az iskolából.

Világos, hogy NEM azért vallottam kudarcot, mert nem hallgattam eleget az angolt. Ha bemagoltam volna azokra a bonyolult igeidőkre vonatkozó szabályokat, meg tudtam volna oldani a feladatot.

Világos, hogy nincs igazuk. Akkor miért terjesztik?

okt. 2. 09:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
38%
Jaj ne! A kisgyerekeknek az agya mint a szivacs úgy szippant be minden tudást, még a tinédzserekéhez képest is. Miért hiszitek azt, hogy őket kell másolni? Ők nulláról tanulnak meg egy nyelvet, sőt mindent ami maga az élet. És úgy hogy az agyuk a legjobban fog. Másabb megtanulni beszélni mint már létezőre építeni. Van különbség! Főleg, hogy egy anya el is magyarázza mi micsoda és nem csak mutogat mint egy hülye gyerek. Az igeidőket is elmagyarázza az anya és nem magadtól találd ki alapon. Én tinédzser koromban évekig néztem német csatornákat, de mégsem tudok németül. Ja azt hogy reklám, meg filmajánló közben jetzt, montag feliratokat érteni tudtam azt a német órán tanultakból tudtam. Kérdező hidd el nem gyerekek mintájára fogsz megtanulni egy nyelvet. De attól függetlenül a hanganyag létfontosságú! Könyvekbe se kell mindig bújni hiszen az agyadnak hozzá kell ahhoz is szokni. Van a neten az igeidőkre magyarázat és a legjobb mikor idősávon mutatja. Ne gyerek mintáját kövesd hanem mindennapos legyen a tanulás és ismételgess sokszor. Ne ugord át, mert nem érted, ne gondolkozz úgy hogy mikor fejezed be. Nem kell feladni hanem mindennap foglalkozni vele és pozitívan állni hozzá, ez fontos. Amiket nem értesz azok után járj utána. Vagy megkérdezed a tanárod, vagy neten utána jársz. Biztos le leszek pontozva, de leszrom. Nagyon sok idő kell ehhez, de el lehet jutni. Ezért érdemes élvezetessé tenni, vagy könnyíteni a tanulást.
okt. 3. 10:21
 22/23 anonim ***** válasza:
43%
Hogy egy példát említsek. Egy gyerekkori cimborám kiment külföldre dolgozni és ott tanult meg kint angolul. Úgy hogy könyvből. Munka után leült tanulni aztán a munkahelyén élesben. Akkor miről beszélünk? Csak hallás után mi? Az agy önmagától nem fogja tudni. Kell tanulni:)
okt. 3. 11:26
 23/23 anonim ***** válasza:

"Úgy, hogy sokat hallod+ott van a konkrét szituáció is, rögzül, és ideővel összeáll a fejedben, hogy hogyan kell képezni."

Ezzel a módszerrel egy tíz év alatt megfelelő lesz az igeidő használata. Aki tanul, az meg két hét alatt eljut ide.

okt. 3. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!