Miért állítják egyesek, hogy hallás után, fordítgatás nélkül meg lehet tanulni egy nyelvet, és nem fontos a nyelvtani szabályok bemagolása, amikor erre nincs is bizonyíték?
Nem lehet hallás után, fordítgatás nélkül megtanulni egy nyelvet! Hiába hallod, ha nem érted, mit mond, azt le kell fordítani!!!
Csak a nyelvzsenik képesek hallás után tanulni.
A nyelvtani szabályokról meg csak annyit, hogy tegnap kiírtam egy kérdést, amiben segítséget kértem az itteniektől az angol beadandómhoz. Egy rakás C1/C2-es nyelvvizsgás ember, tanár van itt az oldalon, de hozzá sem tudtak szólni, csak kioktattak, egymással vitáztak. 1 ember volt, aki segített, de ő elrontotta az egészet. Beadtam, elégtelent kaptam, ami annyira felidegesített, hogy a héten kiíratkozom az iskolából.
Világos, hogy NEM azért vallottam kudarcot, mert nem hallgattam eleget az angolt. Ha bemagoltam volna azokra a bonyolult igeidőkre vonatkozó szabályokat, meg tudtam volna oldani a feladatot.
Világos, hogy nincs igazuk. Akkor miért terjesztik?
"Úgy, hogy sokat hallod+ott van a konkrét szituáció is, rögzül, és ideővel összeáll a fejedben, hogy hogyan kell képezni."
Ezzel a módszerrel egy tíz év alatt megfelelő lesz az igeidő használata. Aki tanul, az meg két hét alatt eljut ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!