Mit lehet csinálni, ha meg kellene tanulni angolul, de úgy érzem, hogy azt a tonnányi sok nyelvtani szabályt nem tudom mind észben tartani?
Szabályok meg hiába nézek filmeket, nem értem meg.
Ez totális KO nekem?
Egyrészt, nem kell észben tartani, beszéd közben nincs idő szabályokat felidézni. Addig kell gyakorolni ki lépésekben a szabályokat, amig készség szinten el nem sajátítod – akkor már külön odafigyelés nélkül is menni fog.
Másrészt, ha valóban nem vagy képes megtanulni angolul, mert valamilyen tanulási nehézséged van, akkor olyan szakmát válassz magadnak, amihez nem kell nyelvtudás. Más nyelvekben is van legalább annyi nyelvtani szabály, mint az angolban, sőt.
Szó sem lehet róla. Nem fogok alja munkát csinálni. Meg kell tanulnom angolul, hogy nagy fejes legyen belőlem külföldön.
De nyelvtudás nélkül kevesebb valószínűséggel leszek főnök. De mindegy, nem ez a kérdés.
Nem akarok proli maradni.
Remélem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!