Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 33 évesen angolból mekkora...

33 évesen angolból mekkora eséllyel lehet még eljutni A2 szintről C1-re?

Figyelt kérdés

Mennyire fog még az ember agya ennyi idősen, hogy 1-2 év alatt látványosan fejlődjön?

Iszonyat sokat felejtettem a középsuli óta, belenéztem tegnap egy régi könyvbe és szinte alig értettem meg valamit.

Ha jók az esélyek, akkor mi a legjobb stratégia? (Nyelvsuli esetleg magántanár vagy mehet otthon fullba csak a feliratos film és zene?)

aug. 3. 22:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Visszaolvastam a kommenteket, mert ismét eszembe jutott a kérdésben említett probléma. Azt azért még megkérdezném, hogyha életkortól függetlenül bármikor meg lehet tanulni perfekt egy nyelvet, akkor mégis miért erőltetik annyira, hogy már pici gyerekkorban kezdjen el nyelvet tanulni az embert azzal érvelve, hogy fiatalon még jobban fog az agya? Nem ellentmondásos?
szept. 13. 20:30
 12/25 anonim ***** válasza:
Ebből csak te kreálsz ellentmondást, a valóságban nincs! Fiatalon könnyebb. Ez pontosan mért is jelentené azt, hogy felnőtt korban lehetetlen?
szept. 13. 20:50
 13/25 anonim ***** válasza:
28%

"miért erőltetik annyira, hogy már pici gyerekkorban kezdjen el nyelvet tanulni az embert"

Egyáltalán nem mindenki erőlteti. Egy csomó nyelvtanár úgy gondolja, hogy előbb az anyanyelvét kell megtanulnia stabilan, nagy szókinccsel, írásban is, és csak aztán jöjjön az idegen nyelv.

szept. 13. 22:04
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

11

Mert csak egy gyerek - kb 10-12 eves koraig bezarolag - kepes akcentus nelkul megtanulni beszelni a tanult nyelven. A kesobb tanult nyelvekben mindig akcentussal fog beszelni, es az adott orszagban elok mindig utanad fognak nyomozni (vagy megkerdezik szemtol szemben), hogy melyik orszagbol jottel. Meg akkor is, ha te azt hiszed, hogy anyanyelvi szinten beszelsz "mindenki szerint". Ez egy egeszen egyszeru biologiai ok miatt van igy: vannak dolgok, amiket "elveszitunk", ha nem egy adott eletkorban ismerjuk meg. Ilyen az akcentus is.

13

Ezek miatt, a magukat nyelvtanarnak nevezok miatt nem beszelnek a magyarok idegen nyelveket, mig mas, fejlettebb orszagokban mar az ovodakban elkezdik a nyelvoktatast. Igaz, nem azzal kezdik, mint a magyarok, hogy szotarazunk meg mi az a kati szorend vagy a fonevi igenev, hanem csak hagyjak, hogy a gyerekre raragadjon a nyelv. Es majd a valodi iskolaban elkezdik megtanulni a nyelvtant is, de addigra mar van kb egy majdnem vagy teljes 1000-es szokincsuk, 5-6 evesen.

szept. 14. 05:34
 15/25 anonim ***** válasza:

"es az adott orszagban elok mindig utanad fognak nyomozni (vagy megkerdezik szemtol szemben), hogy melyik orszagbol jottel"

És akkor mi van????? :DD

Paranoia rulez...

szept. 14. 08:27
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

"hanem csak hagyjak, hogy a gyerekre raragadjon a nyelv"

Ez Magyarországon sem tilos, és az óvodától függetlenül is elérhető, hiszen a netről is, tévéből is, akárhonnan is hagyhatod, hogy dőljön a gyerekre bármelyik idegen nyelv.

"Es majd a valodi iskolaban elkezdik megtanulni a nyelvtant is, de addigra mar van kb egy majdnem vagy teljes 1000-es szokincsuk"

És akkor van az, hogy a valódi iskolában már az első fogadóórán azért veri az asztalt a magát hozzáértőnek nevező szülő, hogy mikor lesz a gyereknek nyelvvizsgája. :DD

szept. 14. 08:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem akcentus nélkül beszél, akkor mi van, 14-es? Mért kéne nekem elhitetni magamról, hogy német vagyok, ha egyszer nem vagyok?
szept. 14. 09:47
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

16-os: az, hogy a gyerekre ragadjon a nyelv, nem CSAK annyit jelent, hogy HALLJA a nyelvet, hanem HASZNÁLJA is, BESZÉL az adott nyelven, csak eleinte nyelvtanilag nem feltétlen helyesen.

Ehhez egy olyan személyes közeg kell, ami segíti a nyelv elsajátításában, erre a TV vagy a net nem megfelelö.

szept. 14. 10:28
 19/25 anonim ***** válasza:
20%
A 17-esnek tökéletesen igaza van, jobb akcentussal beszélni egy nyelvet, mint akcentus nélkül max. mutogatni
szept. 14. 10:29
 20/25 anonim ***** válasza:
41%

"1000-es szokincsuk"

Megrezzent a kezed a nulláknál, kettővel többet sikerült írni

szept. 14. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!