33 évesen angolból mekkora eséllyel lehet még eljutni A2 szintről C1-re?
Mennyire fog még az ember agya ennyi idősen, hogy 1-2 év alatt látványosan fejlődjön?
Iszonyat sokat felejtettem a középsuli óta, belenéztem tegnap egy régi könyvbe és szinte alig értettem meg valamit.
Ha jók az esélyek, akkor mi a legjobb stratégia? (Nyelvsuli esetleg magántanár vagy mehet otthon fullba csak a feliratos film és zene?)
Nekem 45 evesen szinten a nullarol kezdve 3 ev alatt sikerult (azota sem elek Magyarorszagon)
Ne felejtsd el: csak es kizarolag rajtad mulik, hogy mit, mikor es mennyit tanulsz. A te dontesed, a te eredmenyed.
4-es: én 66 évesen kezdtem oroszul tanuln,í, most, egy évvel késöbb A2/B1 között mozgok.
Szóval még a (közel) 70 év sem lenne akadály, ha valaki tényleg akarja!
4-es vagyok.
5: Igen, igazad van, pl. ott van Steve Kauffmann is példának. Vagy mesélték régen egy nyelviskolában, ahol tanultam, hogy járt hozzájuk 80 éves is. Csak sokszor azt látom, hogy itt a 30 év felettiek úgy kérdeznek magukról, mintha már eltelt volna az egész életük.
Hogy mondjak saját példát is: 32 évesen kezdtem el (azaz most) kínait tanulni és nem érzem, hogy nehezebben fognám fel, mintha 10-15 évvel fiatalabb lennék.
Az 5-ös vagyok: amit még hozzátennék, hogy az iskolában mindig közölték, semmi nyelvérzékem sincs, idöközben felnöttként megtanultam németül (C1), angolul (B2), szóval a hiba valahol a rendszerben volt, nem bennem.
De tanulni, új valamibe kezdeni soha nem késö, ha valakinek van motivációja, akkor képes is lesz rá.
"vagy mehet otthon fullba csak a feliratos film és zene?"
Csak ez a kettő nem elég. Kell egy tankönyv, ami mutatja az utat - főleg, ha nincs tanár - és amellé kell minél több minden angolul.
Fiatalabb te sem leszel, úgyhogy ne halogasd, hanem csináld. De 33 évesen erejed teljében vagy agyilag is, semmiről se vagy lemaradva.
"Mennyire fog még az ember agya ennyi idősen, hogy 1-2 év alatt látványosan fejlődjön?"
1. Nincs olyan, hogy "az ember". Mindenki más és más, más tempóban tanul nyelveket is, konkrétan angolt is, stb.
2. 1-2 év alatt akarod elérni a C1-et? Ez nem biztos, hogy jó cél, mert egyáltalán nem biztos, hogy menni fog, de ha azt nem is éred el, minél többet tudsz, annál jobb, nem?
5
Ha te most 67 eves vagy, akkor kokemenyen kotelezo volt oroszt tanulnod legalabb az altalanos iskolaban. De, ha kozepiskolaban tovabbtanultal, akkor ott is. En "csak" 65 vagyok, de az orosz kotelezo volt. Mellette tanulhattal maganorakon mas nyelvet, ha akartal, de az allami iskolaban kotelezo volt az orosz. Ne mondd tehat, hogy te 66 evesen kezdted az orosz nyelv tanulasat.
"Ha te most 67 eves vagy, akkor kokemenyen kotelezo volt oroszt tanulnod"
Hacsak nem másik országban élt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!