Van itt olyan, aki tud lojban nyelven?
Azthiszem olyan 2004 környékén bukkantam előszőr rá. Akkoriban matematikát, funkcionális programozást (Haskell), lambda-kalkulust tanultam, a kenyeremet is azzal terveztem a távoljövőben megkeresni, és érdeklődésből is érdekelt. Természetes nyelvek közül pedig természeti népek bonyolult, összetett, erősen ragozós nyelvei, szólva poliszintetikus nyelvek érdekeltek, főleg a Budapesten is elérhető szakirodalommal rendelkező szibériai eszkimó nyelv.
Ebbe a közegbe jól illett be akkoriban a Lojban, szóval elkezdtem akkoriban tanulni. Ez később családi okokból is, megélhetsi nehzéésgések miatt is félbeszakadt, de később bejött a matematiakii, programozói pála, és anyagi nehézségeim is megszűntek, így visszatértem a kisnyelvek, tehátaz eszkmió és a lojban tanulásához. Azért még ma is igencsak kezdő szinten vagyok, de már elolvastam az első olyan ,,nagyobb'', összefüggő szövegű olvasmányomat, amely több volt, mint valami példamondat egy nyelvtankönyvben, szóval már egy kisebb teljes meseszöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!