Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az idegen nyelven való beszélé...

Az idegen nyelven való beszélés meg tudja változtatni az ember jellemét?

Figyelt kérdés

Itt arról beszél a csaj, hogy a barátai azt mondják neki, hogy amikor japánul beszél, akkor nyugodtnak, kedvesnek tűnik, de amikor angolul, akkor a szigoríbb, magyobb az önbizalma.

Be is mutatja, beszél japánul és angolul is.

És tényleg. 😅

[link]

Mit gondoltok?

2024. júl. 5. 10:06
 1/9 A kérdező kommentje:
*szigorúbb
2024. júl. 5. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Én például viccesebbnek és nyugisabbnak tartom magam, mikor angolul beszélek, és komolyabbnak, mikor magyarul:) Szerintem ez függ a nyelv sajátosságaitól (pl. a japán nyelvben teljesen máshogy működik az ember megszólítása, a tisztelet kifejezése), a nyelv kultúrális hátterétől, attól, hogy hogyan és mikor tanultad a nyelvet, stb.
2024. júl. 5. 10:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Wow. Na most találtam még egy indokot, amiért jó nyelvet tanulni. Ez baromi érdekes!

2024. júl. 5. 10:41
 4/9 anonim válasza:

Cseh megszólító

Anna=Anno

Ezt imádom

2024. júl. 5. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a jellemét, hanem a viselkedését.
2024. júl. 5. 11:02
 6/9 anonim válasza:
0%

Czesc!

Nazywam się Adam, jestem z Wieger.

2024. júl. 5. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez tudományosan megalapozottan így van.

Németül sokkal racionálisabb, tisztább gondolkodó vagyok, angolul pedig jobban emocionálisabb, "open-minded". Angolul sokkal elfogadóbb és barátságosabb, nyitottabb vagyok mint, ha az anyanyelvemen beszélnék.

Funfact, hogy többször volt már, hogy alkohol hatása alatt csak angolul "tudtam" beszélni :D nem tudom, hogy van e hozzá köze, de általában azok a jellemvonásaim erősödnek fel alkohol hatására, amik az angol nyelv beszélése során is.

Nem kell egyébként hozzá beszélni a nyelvet, ha csak adott nyelven gondolkodom, függhet az álláspontom attól, hogy adott dologról milyen nyelven értesülök és kell véleményt mondanom.

2024. júl. 5. 20:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Persze. Ha németül beszélsz, akkor, mint SS altiszt nyilatkozol meg.
2024. júl. 7. 10:08
 9/9 anonim ***** válasza:

A Sapir-Whorf hipotézis a maga korában pezsgést hozott a tudományos vitába, de később elült a téma, sok nyelvész érdektelennek találta, ami vagy nem igaz, aami kevés meg igaz belőle, az pedig semmitmondó. Ma újra van egy kis felfutása, reneszánsza a kérdésnek, valamivel mérsékeltebb formában. A témát - akár tudatosan, akár véletlenül - szépen mutatja be az alábbi scifi: Érkezés (2016). (Az eredetiben: Arrival.) Új nyelvek megalkotását is segítette a vita: a Lojban és az Ithkuil létrejötte épp a Sapir-Whorf hipotézisnek köszönhető.

Persze a Sapir-Whorf hipotézisen túlmenően is hozhat nagy változást a nyelv az ember életében. A német segített felfedezni sváb őseim emlékét, a latin segített valamiféle integrált, egységes szemlélet kialakításában gyerekkoromban. A szibériai eszkimó nyelv segített a természeti népek gondolatvilágánk megismerésében, a cigány nyelv pedig (karöltve a Monarchia egyéb kis nyelveivel) segített Magyarország és a világ lehetséges új pozitív jövőképének megfogalamzásában.

dec. 1. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!