Hogy és mi alapján válasszak második idegen nyelvet?
Angol után az alábbi 3 nyelv között gondolkozom:
-német: leghasznosabb lenne elvileg, tetszik is, de ahogy olvastam nehéz
-olasz: hasznossága nem tudom mennyi, tetszik a dallama főleg, viszonylag gyorsan és könnyen összejöhet belőle a B2-es nyelvvizsga
-egy szláv nyelv: hasznosságát nem tudom, egy-kettő tetszik közülük, viszont talán a legnehezebb a tanulás szempontjából.
Ezek alapján ti melyiket választanátok a helyemben, melyik milyen szempontból lenne jó?!
"viszonylag gyorsan és könnyen összejöhet belőle a B2-es nyelvvizsga"
Ezt honnan veszed?
És hogyhogy eddig csak angolul tanultál?
Az tévhit, hogy mennyire könnyű eljutni olaszból középfokra. Ha tetszik tanuld, de ne csak azért, mert hasznos vagy mert könnyű mert csalódni fogsz.
(A hasznossághoz még annyit, hogy nekem felsőfokúm van és így is nehéz vele nem call centeres munkát találni. Középfokkal még kevesebb az esély. )
Németet, mert ha mondjuk határ közelben laksz, ki tudsz menni dolgozni Ausztriába.
Olasz helyett már inkább spanyol, sokkal többen beszélik. Hasznosabb is. Eléggé divatba jöttek a latinok is.
Szláv nyelvek közül melyik? Ha nem laksz közelben és nem jársz ki (pl szlovák) akkor felesleges.
azt abban az esetben írtam ha közel lakik hozzá, és át is jár, dolgozni vagy csak kiruccanni. Ha nem akkor nyilván nem kell azokat, ha az nem opció.
Ha nem nézzük a hasznosságot, akkor tanulja azt, amelyik neki tetszik és amelyiket könnyebben tanulja (ez csak akkor derül ki, ha belekezd). A szlávok közül legyen akkor mondjuk az orosz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!