Melyik orosz nyelvvizsgát válasszam?
Oroszból sajna kicsit kissebb a választási lehetőség.
Amint néztem, van
-Origo
-BME
-Telc (de ez most elvileg megszűnik, szóval kilőve)
Én többet nem találtam orosz nyelvből. Mit gondoltok, melyiket érné meg a legjobban? Nyáron tervezem a felsőfokút letenni.
Igazából karrierem szempontjából fontos, mert orosz nyelv és történelem tanári szakra jelentkezek az ELTE-re, szóval fontos a nyelvvizsga.
Párom BME-n és origón is volt, az írásbeli sikerült neki a bme-n, de a szóbeli nem, ezért ment át origóra. A BME jóval merevebb, kérdéssablonokra kell válaszolgatni, de ennek köszönhetően kiszámíthatóbb is. Az origó kicsit szabadabb, ott pl. a kötetlen beszélgetés tényleg kötetlen.
Ha tényleg felsőfokú a nyelvtudásod, teljesen mindegy, melyikre mész, ráadásul szerintem az egyetem sem nézi, hol szerezted a nyelvvizsgát. Személy szerint az origót könnyebbnek találom, de nézz meg néhány próbafeladatot, melyik passzol neked.
Osztatlanra mész? Nem tudtam, hogy már kérik a nyelvvizsgát jelentkezéskor is..
OFF: Szerintem ha orosz-töri szakra mész, pont nem fontos a nyelvvizsga. Úgyis C1-et fog érni a diplomád.
ON: Én amúgy Origón voltam, C1-en. Röhögős volt az egész, komolyan... Én például végig azon gondolkodtam, hogy most biztos C1-et írok-e, és nem B2-t. Ellenben a BME B2-es nyelvvizsgája alatt (csak a mintafeladatot néztem) volt néhány pillanat, ami megizzasztott!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!