A véleményetek szerint melyik nyelvizsgát válasszam/melyik számít egyszrűbbnek: telc/Origó? B2, angol.
Mindenkinek az a legkönnyebb amelyiknek olyan a feladatsora hogy számára konnyen megoldható.
Nekem Pannon, BME, LanguageCert volt ilyen szempontból tökéletes mert a szókincsem jó, a nyelvtan nem erősségem.
Pannon csináltam 2019 őszén, elsőre sikerült.
LanguageCertet akartam de akkor rengeteg rossz véleményt olvastam, egyébként LC könyvből készültem a nyelvvizsgára.
Origo, EuroExam, Telc, ECL felejtős volt a nyelvtan miatt.
Azóta az Origo változott.
Van még millió más, pl. Társalkodó, de a pontozást is nézni kell, jár-e mínusz pl. feleletválasztós esetén a hibás válaszért, vizsgaszabályzatot át kell nézni.
Szóbeliből szintén Pannont csináltam, 2020 télen, az is elsőre meglett. Lehetett választani 2 téma közül melyiket szeretném, a magnós rész a legnagyobb gyengeségem, húzós volt.
Van olyan nyelvvizsga ahol nincs magnó, vagy írásbeli része. Az Origó szóbeliből ajánlott volt eddig, egyszerűsége miatt.
Nekem ajánlották az alábbi párosítását:
DExam írásbeli + Origo szóbeli
Pannon írásbeli + Origo szóbeli
BME írásbeli + Origo szóbeli
Én Origot csinaltam, miota nincs benne a nehez nyelvtani resz, szerintem az egyik legegyszerubb lett. Az iraskeszsegnel vegig hasznalhatsz szotarat (mindkettot), az egyik feladat konkretan az, hogy egy szoveget kell leforditani…szerintem eleg egyszeru volt, ugy hogy 4 eve kezdtem kezdo szinten angolt (hozza kell tenni, hogy nem sok mindent csinaltunk az orakon), illetve kb 5 honap kulontanarral is 90%os lett osszesitve.
Ahogy a felettem levo is irta, a szobeli is eleg egyszeru.
3as :
- new english file könyvek első három része (suliban + önszorgalom befejezni)
- nagy origo nyelvvizsgakönyv
- twenty -three topics for teenagers
- illetve volt még egy könyv, aminek nem jut eszembe a neve, de nem is fontos mert csak levélírás gyakorlások meg példa van benne, ami az origo nyelvvizsgakönyvben is benne van
- 5 perc angol hallásértés gyakorlatok
Ezek mellett komoly szótanulás, igeidők stb. Nem mondom hogy egyszerű, de ha komolyan veszi az ember meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!