Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Negyedik idegen nyelvnek...

Negyedik idegen nyelvnek melyiket válasszam és miért? Olasz, szlovén vagy cseh?

Figyelt kérdés
Idáig megtanultam angolul, oroszul és németül, mindet napi szinten használom és úgy érzem elérkezett az idő, hogy belevágjak valami új nyelvbe. Azért ezek merültek fel, mert Szlovénia a kedvenc országom, Csehországgal egyre szorosabbak a gazdasági kapcsolatok az olasz pedig csak egyszerűen tetszik.
2021. ápr. 21. 01:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Válaszd azt ami a legjobban tetszik, amelyikről úgy érzed hogy legjobban tudnád hosszú távon használni. Az is szerepet játszhat a választásban hogy itthon/máshol mire tudod használni de hiába tanulsz valami hasznosat ha utálod az egészet. Ezeket igazából csak te tudod eldönteni, innen senki nem fogja tudni. De ha már itt tartunk akkor nekem az olasz tetszik a felsoroltak közül a legjobban.
2021. ápr. 21. 01:27
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Én is azt mondom, hogy azt válaszd, amelyiket a legszívesebben tanulod. Ha viszont a hasznosságot nézed, a csehet válaszd.
2021. ápr. 21. 02:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólókkal, hogy azt válaszd ami neked legjobban tetszik.

Amúgy ha azt nézzük hogy milyen nyelveken tudsz szerintem a szlovén és a cseh nyelv megtanulása könnyebb lenne az végett hogy már oroszul tudsz és ezek is szláv nyelvcsaládba esnek, de amúgy ha azt nézzük, hogy valami újabb hangzású nyelvet akarsz kipróbálni akkor az olaszt válaszd.

2021. ápr. 21. 10:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy év alatt tanultál meg 3 nyelvet? Atyaég, ezt hogy csináltad????
2021. nov. 11. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a példáidtól elrugaszkodom, akkor én azt javasolnám, hogy tanulj meg valami nagy, fontos, szép kultúrához kapcsolódó, ugyanakkor Magyarországon mégis kevesek által beszélt nyelvet. A szép, érdekes kultúra miatt lesz motivációd, a nagysága miatt a mindennapi életben is bizonyos helyzetekben hasznát veheted, a fontossága miatt pedig a karrieredben is meghatározó előny/szempont lehet majd a jövődben. A cseresznye a süti habján még az, ha kevesen beszélik Magyarországon, hiszen akkor nem lesz 1000 másik ember konkurenciának esetleg majd a jövőben a munkaerőpiacon. Angolul ma már mindenki beszél szinte, emiatt már szinte nem is plusz pont (persze nyelvi pótlék jár utána), hanem elvárás. Van is egy német mondás, miszerint "Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plusz".

Mondjuk ilyen nyelv szerintem a kínai (én most ezt is tanulom), a japán, az arab, esetleg a héber.

Ha fontosságot, szép kultúrát stb. nézzük, akkor a francia, az olasz és a spanyol is nyerő lehet.

Ha csak a kultúrát nézzük, akkor görög vagy latin is szóba jöhet, bár gyakorlati haszna kevés van nekik. Még a görögnek csak-csak, de a latinnak max. tudományos, művészeti vagy vallási szempontból.

A szlovén és a cseh is manapság elhanyagolható szereppel rendelkezik Európában és a világban. Ráadásul mindkettő szláv nyelv, szóval az orosz alapján valamennyit alap szinten megértesz belőlük, ha arra vetődne az utad. Én nem választanám egyiket sem, persze ettől még lehetnek szép nyelvek. Másrészt ők is ugyanazon idegen nyelveket tanulják, mint mi. Náluk is nyomatták az oroszt sokáig, de náluk kifizetődőbb volt, mint nálunk (még a lengyeleknél is minőségibb volt az orosz, mint magyar Honban, pedig aztán náluk is volt ellenállás), többen megtanulták. Emellett többektől hallottam, hogy a horvátok, szlovének stb. általában németül tanulnak második idegen nyelvként. Az angolt meg persze szintén beszélik sokan.

Szóval a felsoroltakból szerintem az olasz kerül ki győztesen. Kulturálisan is meghatározó, Európában is egy fontosabb ország, újlatin nyelv, ami közvetlen a latinból származik, tehát megértheted a spanyolt, portugált, meg valamennyire a franciát is. Gazdaságilag, politikailag bár nem a legfontosabb nyelv, de ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy van neki szerepe. Én ezt választanám (plusz nálam plusz érv lenne, hogy vannak olasz ismerőseink). Persze egyedül te dönthetsz a kérdésben! Azt tanuld, amit szeretnél, nincs "felesleges tudás"! Én csak itt tépem a számat...

máj. 5. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!