Ezek közül melyiket válasszam második idegen nyelvként?
Az angol mellett másodiknak olyat válassz, amit a legjobban szeretsz. Megette a fene, ha a világ leghasznosabb nyelvét tanulod is, ha akárcsak közömbös vagy iránta. A motiváció csodákat tud tenni! Én anno azért választottam a németet, mert azt hittem, hasznos lesz, de
- az angol mellett nem igazán kellett sehova (igaz, előnynek előny volt, de nem feltétel)
- egy munka kivételével soha nem használtam, és már nem is fogom. Szerettem tanulni, mert fantasztikus volt a tanár, de visszatekintve egyértelműen kárba veszett idő volt. Mondjuk nálunk a suliban csak 2 nyelv közül lehetett választani, és a másik nyelv sem vonzott, szóval azzal sem lettem volna előrébb. Később magamtól még olaszt tanultam, de idő hiányában nem jutottam magas szintre belőle, bár a bakancslistámon még mindig rajta van.
A latint csak akkor, ha (állat)orvosnak készülsz.
Ha nem annak készülsz, akkor meg válaszd azt, ami a legjobban tetszik.
Nehézség szerint egyébként (szerintem) olasz < német = orosz < francia < latin (legkönnyebb < legnehezebb)
Hasznosság szerint pedig:
Latin < olasz < francia < orosz < német
(Legkevésbé hasznos < leghasznosabb)
Persze a hasznosság attól is függ, hogy mit akarsz csinálni. A nehézség meg pl.: a tanártól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!