Kínában és Koreában milyen nyelveket tanulnak idegen nyelvként?
Angol, spanyol?
Japánt pl. nem tanulnak? Vagy valami közelebbi nyelvet?
Esetleg Dél-Koreában kínait?
Igazából mindenhol az angol a fő idegennyelv, de elvétve tanítanak mást is az angol helyett.
Japán: hangugeo (DÉL-koreai), mandarin (fő kínai)
Dél-Korea: mandarin, japán, joseoneo (ÉSZAK-koreai, értelemszerűen politikai tanulmányoknál, illetve a DMZ közeli helyeken)
Kína: Majdnem minden nagyobb nyelv...német, francia, spanyol, olasz, környező nyelvek
Taiwan: japán, thai, vietnámi, joseoneo
Thaiföld: vietnámi, hangugeo, japán, mandarin
Vietnám: thai, mandarin, japán, hangugeo, joseoneo
Természetesen végigmehetnék minden országon, de a főbbeket leírtam. Azokat a nyelveket írtam, amiket elsődleges idegennyelvként tanítanak néhány helyen, tehát abszolút angol helyett.
K. N.
Vietnámit tanítanak az Amnatcharoen-ben, Amnat Charoen tartományban, illetve a Sarakhampittayakhom-ban, Maha Sarakham tartományban.
Azt aláírom, hangugeo-t lehet hogy csak második nyelvként lehet választani, de az International School-ok egy részében tanítják.
Van olyan diákom (Angoltanár vagyok Koreában) aki volt ott cserediákként.
K. N.
Rendben alairom van egy ket suli de orszagszerte csak kinai japan angol
Meg valaszthatod a koreait ha szeretned.
Spanyol a második legtöbb ember által beszélt nyelv a kínai után, azonos beszélővel mint az angol, szóval azért tudsz vele mit kezdeni :) bár mindegyik nyelvet akkor érdemes tanulni ha hasznosítod is.
Mindegyik ázsiai országban angol az alapnyelv amire nagy hangsúlyt fektetnek mivel a kiejtés miatt nehéz tanulniuk. Óvódától kezdve anyanyelvi angol tanárok oktatják a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!