Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány nyelven beszélsz az...

Hány nyelven beszélsz az anyanyelveden kivűl?

Figyelt kérdés
Hol tanultad mennyi ideg milyen szinten?
2024. ápr. 5. 07:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
oroszt alapfokon, hobbiból kezdtem újra. Francia felsfok, angolból pedig már fejben nem fordítok, ha angolt kell használnom, angolul is gondolkodom.
2024. ápr. 5. 11:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Angolul folyékonyan, olaszul inkább csak megértek írott szöveget, én magam nagyon nem tudom hozzátenni a beszélgetéshez és nagyon szenvedek a beszéd megértésével mivel olyan gyorsan beszélnek :) Illetve tudnék beszélgetni eszperantóul, de azt sokan nem is számítják bele a nyelvtudásba. Hamarosan elkezdem a németet
2024. ápr. 5. 11:11
 13/18 anonim ***** válasza:

Angolul középfokon, iskolában és magántanárral tanultam. Lehet már kicsit feljebb van, de nem tettem le a felsőfokút.

Olaszul és spanyolul felsőfokon, nyelvszakos voltam, utána elvégeztem a fordító és tolmácsképzést.

Off:

12-es ha az a bajod, hogy gyorsan beszélnek, akkor lassítsd le a videót. Ha úgy már megy, akkor térj vissza normál sebességre.

Brazil portugált megértem és meg is tudom magam értetni, tudok egy csomó szót de nem tanultam (csak nagyon keveset) így nyelvtanilag nem annyira jó. (Portugáliai portugált nem szeretek hallgatni, így azt nem tudom mennyire érteném.) A pawszív tudásom nagy az aktív kicsi.

2024. ápr. 5. 12:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Modern nyelvek: angol C2, német kb. C1 (de csak B2 vizsgám van), modern héber [ivrit] középfok (gimel) – még folyékonyan beszélek, de a szókincsem nagyon felejtődik. Ez legyen mondjuk 2.5 nyelv.

Modern, de már elfeledett nyelvek: olasz érettségi, orosz 7 év tanulás + egyszer újrakezdtem, de már egyiket se beszélem sajnos.

Ókori nyelvek: héber és arámi elég jól megy (PhD-m van belőlük), ógörög olyan középszinten megy, latin már csak alapszinten, és tanultam még kb. 4 közel-keleti sémi illetve egyiptomi nyelvet, de ezek is a feledés homályába merültek.

2024. ápr. 5. 20:28
 15/18 webnyelv ***** válasza:

Angol: nyelvtanári szint, tanultam magántanárnál, teljesen magánúton, tanfolyamon és egyetemen. Több évig, nem számoltam, mennyi.

Német: nyelvtanári szint, gimnáziumban és egyetemen tanultam. Nem számoltam, hány évig

Olasz: Nyelvtanári szint, magánúton, magántanárnál és egyetemen. Nem számoltam az éveket.

Francia: középfok, gimnáziumban, valamint magántanárnál. Talán 5-6 év, megszakításokkal.

Spanyol: kb. középfok, magánúton és tanfolyamon. Talán 3-4 év, megszakításokkal

A hollandról nem mondanám, hogy beszélem, mert régen foglalkoztam már vele és csak kevés mondatot tudnék összerakni. Magánúton tanultam, valamint 2 évet tanfolyamon. Ezt is tervezem majd feleleveníteni és folytatni és egyéb nyelveket is, mert az egyik hobbim a nyelvek.

2024. ápr. 5. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:

3-at.

Angol: főként iskolában tanultam, kis ideig tanárhoz is jártam, felsőfokú nyelvvizsgát tettem

Spanyol: magántanárral tanultam, majd fél évig spanyol szakos voltam, csak otthagytam, középfokú nyelvvizsgám van belőle, akarok majd felsőfokút is

Német: nyelvtanfolyam, először B2, majd C1 nyelvvizsgát tettem

A franciát és a hollandot “tanulgatom”, nem beszélem ezt a két nyelvet, de van egy elég jó alap szókincsem és alapvető mondatokból össze tudok tenni párat és írásban sok mindent megértek.

2024. ápr. 6. 21:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Az angolt én a munkahelyemen tanultam meg rendesen. Odamentem úgy hogy angolt ne, mert nagyon nem megy, erre a hívások 99 százaléka angol volt. Na ez segített sokat, pl simán megértek egy Youtube videót, olvasok angolul könyveket, stb.

A spanyol alapokat külföldön tanultam, aztán beiratkoztam itthon egy nyelvsuliba. Több tanár végigpróbáltam, mire meglett az "igazi". Egy időben magántanárhoz us jártam, de nem bírtam követni azt a tempót.

Portugálul és katalánul tanultam, megértem ha hallom vagy olvasom, de beszélni nem tzdok, írni sem.

2024. ápr. 15. 22:22
 18/18 anonim válasza:
100%

Angolul, felsőfokon. Jelenleg napi szinten használom, mivel egy multinál dolgozom.

Egy isteni szerencsének köszönhetően úgy tanultam meg anno nulláról középfokra 9 hónap alatt, hogy még fizettek is érte (munkaügyi központon keresztül).

Jelenleg tervezem a németet újrakezdeni.

2024. ápr. 29. 07:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!