Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány nyelven beszélsz az...

Hány nyelven beszélsz az anyanyelveden kivűl?

Figyelt kérdés
Hol tanultad mennyi ideg milyen szinten?
2024. ápr. 5. 07:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Angolul mondanám, hogy beszélek, kéttan gimiben tanultam.

Franciául meg németül megértek könnyebb szövegeket, és talán ilyen heló hogy hívnak jellegű mondatokat is össze bírok rakni. Német 6 év különtanár, francia 4 év gimi.

2024. ápr. 5. 07:54
 2/18 anonim ***** válasza:

Mit nevezünk beszédnek?

Amin tudok pár szót?

Amiből van "papírom"?

Amiből meg tudom értetni magam alaphelyzetekben?

Amit biztonsággal tudok használni hétköznapokban, szakmában?

Amilyen nyelven tudok gondolkodni, folyamatosan, hibátlanul beszélni, kvázi közel anyanyelvi vagyok?

Nem mindegy.

2024. ápr. 5. 07:59
 3/18 anonim ***** válasza:
Nulla.
2024. ápr. 5. 08:00
 4/18 anonim ***** válasza:
Három.
2024. ápr. 5. 08:10
 5/18 anonim válasza:
1 + van még 1 amiből alap szavakat tudok kb.
2024. ápr. 5. 08:14
 6/18 anonim ***** válasza:
Zero.
2024. ápr. 5. 08:23
 7/18 anonim ***** válasza:

2-3, ahogy vesszük

Apám görög úgyhogy a magyar mellett ezt is tanították kiskorom óta, jártam magántanárhoz, sokszor mentünk ki a családhoz is, úgyhogy ez megy anyanyelvi szinten.

Angolul általános iskola első osztályától kezdve tanulok, egyetem második évében volt utoljára szakmai angolom, ezen a nyelven megvan a felsőfokú nyelvvizsga, használom is munka miatt gyakran.

Németül meg gimiben volt kötelező tanulnom mint második idegen nyelv, de nagy jóindulattal alapfokig megy. Karácsonyi vásárban feltaláltam magam Bécsben, de komolyabb beszélgetés nem menne németül.

2024. ápr. 5. 08:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Németül és angolul kifejezetten jól, oroszul inkább csak értem, amit mondanak, aktívan beszélni nehezen megy
2024. ápr. 5. 09:00
 9/18 anonim ***** válasza:
Három, a negyedik tanulása most van folyamatban. Angolul és németül iskolában tanultam, franciául önszorgalomból és most olaszul kezdtem el.
2024. ápr. 5. 09:03
 10/18 anonim ***** válasza:
Egy külön nyelven beszélek még ami az angol, németül maximum megértek 20 szót és most van tervben elkezdeni spanyolul tanulni :)
2024. ápr. 5. 09:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!