Hány nyelven beszélsz az anyanyelveden kivűl?
Angolul mondanám, hogy beszélek, kéttan gimiben tanultam.
Franciául meg németül megértek könnyebb szövegeket, és talán ilyen heló hogy hívnak jellegű mondatokat is össze bírok rakni. Német 6 év különtanár, francia 4 év gimi.
Mit nevezünk beszédnek?
Amin tudok pár szót?
Amiből van "papírom"?
Amiből meg tudom értetni magam alaphelyzetekben?
Amit biztonsággal tudok használni hétköznapokban, szakmában?
Amilyen nyelven tudok gondolkodni, folyamatosan, hibátlanul beszélni, kvázi közel anyanyelvi vagyok?
Nem mindegy.
2-3, ahogy vesszük
Apám görög úgyhogy a magyar mellett ezt is tanították kiskorom óta, jártam magántanárhoz, sokszor mentünk ki a családhoz is, úgyhogy ez megy anyanyelvi szinten.
Angolul általános iskola első osztályától kezdve tanulok, egyetem második évében volt utoljára szakmai angolom, ezen a nyelven megvan a felsőfokú nyelvvizsga, használom is munka miatt gyakran.
Németül meg gimiben volt kötelező tanulnom mint második idegen nyelv, de nagy jóindulattal alapfokig megy. Karácsonyi vásárban feltaláltam magam Bécsben, de komolyabb beszélgetés nem menne németül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!