Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Futur II / Futurperfekt...

Futur II / Futurperfekt módbeli segédigével?

Figyelt kérdés

Ezt sosem tanultuk AZ iskolaban, de mégis nagyon érdekelne a képzése. Erre a googleban kettō példát találtam, de Van errōl egy elméletem.

1. objektiv kijelentés

Die Oma wird den Kuchen gebacken haben können - A Mama Meg tudta sütni bizonyára/valoszinuleg a kalácsot.

2. Subjektiv kijelentés

Das Kind wird morgen zur Schule sein gehen können - Holnap a gyerek fog tudni suliba menni.

Ezek igy mennyire helyesek??

#német #módbeli segédige #Fur II #Objektiv kiejelentés #Subjektiv kijelentés
febr. 25. 08:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

7.8.9. vagyok megint, sikerült elerni, szoval az a helyes, ahogy en irtam a 8. valaszban.

Itt a beszelgetes idezve vele:

"Sind diese Sätze grammatikalisch korrekt? Meiner Meinung nach NICHT: Die Oma wird den Kuchen gebacken haben können. Das Kind wird morgen zur Schule sein gehen können

....oder: Die Oma wird den Kuchen haben backen können. Das Kind wird morgen zur Schule haben gehen können. ????? Klingt auch komisch, aber du weisst das bestimmt.

...oder: Die Oma wird den Kuchen gebacken haben. Das Kind wird morgen in die Schule gegangen sein. Ich meine, so wären sie richtig.

Deine letzte Formulierung ist die richtige!"

márc. 3. 16:35
 12/12 A kérdező kommentje:
Koszonom! Akkor ugy latszik módbeli segédigével nem használják. Kár.
márc. 3. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!