Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nemet tanulas azt ajanlottak...

Nemet tanulas azt ajanlottak hogy nezzek meseket nemetul?

Figyelt kérdés

Egy szot se ertek belole, mikortol fogok erteni belole valamit ha pl napi 3-4orat nezek ilyeneket

Pl: [link]

2023. okt. 25. 10:34
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Az a baj basszus egy mesét se ismerek ilyen szinten :D
2023. okt. 25. 11:09
 12/31 anonim ***** válasza:
66%

A-az alapfok. Van A1 és A2, ezek csak felosztják az alapfokot 2 szintre.

B1 B2 a közéfokok, C1 C2 a felsők.

Viszont C2 az aki csak nagyon keveseknek adatik meg, és az anyanyelviek sem biztos, hogy tudják.

Közben vannak most már ilyen köztes állapotok is, pl. németeknél az állampolgársághoz pl. A2/B1 kellett 2018-ban.

2023. okt. 25. 11:19
 13/31 A kérdező kommentje:
Német munkavállaláshoz kellene adtam magamnak 1 évet itthon, hogy valamilyen szinten tudjak németűl, nyilván bemagolt szöveget már visszatudok mondani, pl a nevem,honnan jöttem, mit szeretnék csinálni, de mást nem tudok...
2023. okt. 25. 11:20
 14/31 anonim ***** válasza:
Egy év alatt az alapfok reális, ha TANÁRRAL tanulod, mesenézéssel semmire sem jutsz alapok nélkül!
2023. okt. 25. 11:22
 15/31 A kérdező kommentje:
Nincs tanárra pénzem :D
2023. okt. 25. 11:23
 16/31 anonim ***** válasza:

Ha szó szerint semennyire sem tudsz németül, akkor nem fog segíteni a mesenézés/filmnézés.

Kezdj olyan programokkal, appokkal, mint mondjuk a Duolingo. Ott az alapoktól kezdve haladhatsz, sok hasznos kifejezést megtanulsz.

Aztán én a helyedben vennék tankönyvet munkafüzettel. Utána van értelme elkezdeni filmet/mesét nézni.

Aztán a nagy lökést úgyis az adja, hogy kint leszel és beszélned kell a nyelvet - kivéve persze, ha magyarokkal veszed körül magad, akkor nem fogsz fejlődni.

2023. okt. 25. 11:32
 17/31 A kérdező kommentje:
Nem magyarokkal, németekkel, én intézném a lakást,és a melót is, nem akarok magyaroktól segítséget.
2023. okt. 25. 11:33
 18/31 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen munka ez? Hogy gondoltad? Mert lakást külön addig nem fogsz tudni intézni, míg nem dolgozol, ugyanis az alap, hogy bérpapírt/munkaszerződést kérnek.

A magyarokkal kapcsolatban nem a segítségről beszélek, hanem általános esetek között van, hogy összeverődnek magyarok, sokat vannak magyar közegben, vagy a munkahelyen van magyar, és inkább vele kérdeztetnek meg mindent, így nem motiváltak arra, hogy kommunikáljanak németül.

2023. okt. 25. 11:37
 19/31 anonim ***** válasza:
Első kör egy nyelvtankönyv és esetleg a duolingo. Mesenézéssel nem fogsz tudni albérletet intézni.
2023. okt. 25. 11:40
 20/31 anonim ***** válasza:
48%
A1-kezdő, B1 -alapfok. Akkor is ha le vagyok pontozva. (Nem én találtam ki.)
2023. okt. 25. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!