Az anyósom folyamatosan lebeszéli a páromat munkával, tanulással kapcsolatos dolgokról amiről még beszélünk is, hogy nem lenne rossz. Nem olyan rég ajánlottak nekem egy ingyenes tanfolyamot, beszéltem is erről a barátomnak és őt is érdekli. Csinálja?
Igazából leginkább nőknek javasolt ez a tanfolyam de semmi akadálya nem lenne, hogy egy férfi is megcsinálja. De az anyós próbálja lebeszélni, hogy ez nem neki való meg nem éri meg. De ha egyszer szeretné? Mi a véleményetek? Csinálja ha szeretné vagy felejtse el a fenébe csak azért mert az anyós azt mondta? Egyre jobban nem bírom ezért is mert próbál közbe szólni mindenbe.
(gondolkodtunk külföldön és nem lenne oda rossz ez a papír)
Ingyen tanulási lehetőséget (főleg ha érdekli is a téma) vétek lenne kihagyni. Sosem lehet tudni mikor lesz szükségetek arra a tudásra.
Miért mondja anyós, hogy nem éri meg? Valami más fontos dologtól venné el az időt?
Biztos, hogy anyós áll a dolog mögött és véletlen sem a párod nem akarja a dolgot?
Ha meg az anyós mindenbe belekotyog ignoráld.
Te független vagy tőle, a párod meg majd eldönti mit akar, mit nem, ha pedig anyucira támaszkodik nagyon, döntéshozatalban sincs önállósága...
Lehet neked kellene átgondolnod, hogy ilyen pár kell-e neked, nemde?
Ha az anyós beszéli le, miért? Kis tovább képzés, tanulás sose ártott még senkinek. Főleg nem ilyen kis pár hónapos.
Normál esetben mindenki jobbat kívánja a gyermekének, még ha messzebb is folytatja az életét.
Meg ki tudja, lehet jót tenne párodnak anyucitól való önállóbb élet.
Nem tudok konkrétumokat rólatok, így csak találgatni lehet mi is van.
A te aspektusod csak egy oldala a sztorinak.
Ülj le pároddal és beszéljétek meg mindezt. Az anyóssal való dolgokat is, hogy pl legyen önállóbb a párod.
Az anyuci így, az anyuci úgy... Belekotyneleskedik mindenbe zavaróan az nem élet.
Jómagam szeretek független lenni, ez persze nem jelenti azt, hogy nem hallgatok meg másokat, de ami/aki akadályozná a céljaimat, kapcsolataimat (ismeretségtől a párkapcsolatig), azokat elengedem, vagy ha tukmálás és akarat érvényesítés történne, mindig mondom:
Vegyél vissza!
A vélemény kikérés VS utasítgatás két külön dolog.
Tudják, hogy vannak határok, vannak személyiségemnek megfelelő célok és ezekben én döntök vagy akivel megbeszélek együttműködéseket, arra a személyre vonatkozik.
A szülőknek pedig el kell fogadniuk idővel, hogy gyermekük kirepül a fészekből és önálló életbe kezdenek, párt keresnek vagy/és családot alapítanak.
Beszélgess többet.
Értékeld át a dolgokat több szempontból és azt is:
Neked ez így rendben van?
Jelenlegi párommal nagyon hasonlítunk, vele gördülékenyen megy minden. Meghallgatjuk szeretteinket, de mindenki tudja hol a határ. Persze véleményt mondhat bárki, de parancsba nem adhat senki semmit. Hiszen önálló emberek vagyunk.
De PL.:
ex, nos, ő anyuci-apuci óhaját igyekezett betegesen véghez vinni. Holott legbelül láttam rajta, hogy megfullad, de mégse akart függetlenedni.
Még a gyerekcsinálást is betegesen akarták... Meg se kérdezte egyik se, hogy pl én akarok-e egyáltalán.
A srácot hátra hagytam pár hónap után, mert fojtogató volt mindez, az exemet pedig nem tudtam férfiként tekinteni.
Akkor mégis miért jöttem össze vele?
Mert a független, önálló szerepet játszotta keményen.
Idővel pedig kiderült: az albit is anyja apja fizeti, meg amúgy mindent és még tőlem is kapott kesst, abban a tévhitben, hogy beszállok a felébe, ha már fele heteket ott voltam időnként. Meg voltak még gondok felé.
Lassan kiderült minden.
Neked kell tudni mit akarsz, mi a célod és ha azok nem férnek meg a másik fél személyiségével, céljaival, akkor el kell gondolkodni.
Vagy közösen változtatni (ha a párod is akarja SAJÁT döntése alapján) vagy odébb kell állni külön utakra.
#6 Köszönjük szépen❤️❤️
Már el is kezdtük!🥰
(közbe 'anyós' is benyögte, hogy neki is jó lett volna xd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!