Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nemet tanulas azt ajanlottak...

Nemet tanulas azt ajanlottak hogy nezzek meseket nemetul?

Figyelt kérdés

Egy szot se ertek belole, mikortol fogok erteni belole valamit ha pl napi 3-4orat nezek ilyeneket

Pl: [link]

2023. okt. 25. 10:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Ennél jóval egyszerűbbekkel kéne kezdeni. Ovisoknak való 10 percesekkel. Spongya Bobot még jól hogy nem érted kezdőként.
2023. okt. 25. 10:41
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, mennyire tudsz nßemetül, ugyanis csak akkor ér valamit, ha egyébként van valami alapod, csak a hallott szövegértéssel van problémád. Nulláról így nem lehet megtanulni egyetlen nyelvet sem.
2023. okt. 25. 10:42
 3/31 A kérdező kommentje:
Semennyit nem tudok nemetul
2023. okt. 25. 10:44
 4/31 anonim ***** válasza:

Akkor legalább egy erősebb alapfokig fel kellene hoznod magad, akár magántanárral, onnantól talán el tudsz kezdeni. De folyamatosan figyelni kell, és megállni ha valamit nem értesz.

Én pl. egy 1 óra körüli Schimanski-Tetthelyet 1.5-2 óráig tartott a megállásokkal az elején.

Végén eljutottam már olyan szintre, hogy ha valami ismeretlen szó jön, a szövegkörnyezetből rájöttem mi lehet az. De ez volt vagy 1-2 év.

2023. okt. 25. 10:50
 5/31 A kérdező kommentje:
Sose értettem mit jelent, hogy alapfok, tudnál ebben segíteni?
2023. okt. 25. 10:55
 6/31 anonim ***** válasza:

Alapfok alatt az alapfokú vizsgakövetelményeket értettem.

Ez részleteiben minden intézménynél kicsit más, de kb. hasonló tapasztalatot és nyelvtudást igényel.

2023. okt. 25. 10:59
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Akkor van értelme nézni már ilyeneket ha minimun a felét megérted és így tudsz új szavakat, kifejezéseket tanulni. Úgy, hogy semmit sem tudsz nincs értelme. Vagy úgy, ha hasonló nyelvet már tanultál és abból tudsz következtetni.

Nagyon nagyon kezdő, vagy nyelvtanulóknak szóló videóval érdemes kezdeni.

Olyan nincs, hogy nézed napi 3 órát és egyszer csak a fejedbe száll a tudás.

2023. okt. 25. 11:05
 8/31 anonim ***** válasza:
31%

A tanuló több témában képes egyszerű, folyamatos szöveget alkotni. Gyakran használt szavak, kifejezések egyszerű nyelvtani szerkezetek segítségével képes kifejezni élményt, állásfoglalást, kívánságot. Olvasott és hallott szövegből képes kiszűrni a fontos információkat.

Ez a B1, azaz az alapfok.

2023. okt. 25. 11:05
 9/31 A kérdező kommentje:
Nem az A1 az alapfok? :O
2023. okt. 25. 11:07
 10/31 anonim ***** válasza:

7-8 vagyok, csak egy tanács:

A meséknél próbál olyanokat nézni, amiket már ismersz nagyon jól. Piroska és a farkas, Hamupipőke, Hófehérke vagy bármi, amit kívülről fújsz. Sokszor mondják, hogy mesékkel kezdj, de nem minden mesére érvényes, nem minden mesének könnyű a nyelvezete.

2023. okt. 25. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!