Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van az ALANYI és a...

Hogy van az ALANYI és a TÁRGYI kérdés angolban?

Figyelt kérdés

Az alanyi és tárgyi kérdés érdekelne.

Valami jó cikk vagy videó van ami elmagyarázza és nem hülyeséget ír? Vagy esetleg valaki letudná írni példákkal

2023. okt. 6. 09:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy "alanyi és tárgyi kérdés"?
2023. okt. 6. 09:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha az alanyra vagy másra kérdezésről szól az egyéni kódolású kérdésed, akkor alanyra megfelelő kérdőszóval kérdezünk, az ige nem kerül do... alakba, ha másra, akkor a szokásos kérdő alak:

Who ate my cat?

What did you eat? Why did you eat my cat?

2023. okt. 6. 09:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Subject and Object question érdekel. Hogy hogyan képezzük stb
2023. okt. 6. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
go to #2
2023. okt. 6. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha arra kérdezünk rá, hogy KI vagy MI végez/végzett egy cselekvést, akkor nem kell a do segédigét használni:

-Who bought your car?

-Martin.

Ha viszont a cselekvés tárgyára, helyére, módjára, vagy idejére (vagy kb bármi másra ami nem az alany) vonatkozik a kérdés, akkor kell a do:

-What did Martin buy from you?

-My car.

2023. okt. 7. 16:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 5-ös. Erre gondoltam.
2023. okt. 7. 20:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát ezt írtam én is a #2-ben, de azt bezzeg nem köszönöd meg, bunkókám.
2023. okt. 7. 20:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is. Viszont személyeskedni nem kell. Mostanáig nem léptem be, hogy megnézzem mi a helyzet itt. És rögtön az utolsó válaszhoz mentem aminek meg is örültem. Többit nem is néztem.
2023. okt. 7. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:

“Valami jó cikk vagy videó van ami elmagyarázza és nem hülyeséget ír?“

De, ha itt kell kérdezned, mert nem tudod , akkor honnan tudnád, hogy mi a hülyeség?

2023. okt. 8. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!