Az angolban melyik akcentussal ejtik a"the"-t di-nek?(thi)
"Di" - magánhangzó követi
"Dö" - mássalhangzó követi
Kettes vagyok, igen a négyesnek igaza van, meg kell nézni a fonetikai táblázatban, hogy melyik fonémát kell használni.
Utolsó (kiváncsi vagyok, csak érdekel), néztem a think és a the fonetikai átírását és más fonémát használ. Biztos teljesen ugyanaz a kiejtése?
"De nem mindenki ejti úgy."
Csak aki tud angolul...
"Ennek pedig egyenes következménye ..., hogy egy átlagos svéd vagy holland sokkal, de sokkal szebben beszél angolul, mint egy átlagos magyar."
Nem, ez nem annak a következménye, hanem annak, hogy a svédek meg hollandok nem szinkronizált filmeket nézve nőnek fel, hanem angolul hallgatják az eredetileg angol nyelvű filmeket. Mivel Magyarországon is egyre több gyerek hall egyre több angol filmet pici kora óta, egyre kevésbé gond az angol kiejtés nekik, egyre többen ugyanolyan szép kiejtéssel beszélnek angolul, mint Svédországban vagy Hollandiában.
"megismételtették velem, ami mondtam, pusztán azért, mert elsőre nem pontosan formáltam meg az angol fonémákat"
Vagy mert a hanglejtésed nem volt megfelelő. Vagy a beszéd ritmusa. Egy csomó minden más is lehetett zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!