Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez az gon mondat?

Mit jelent ez az gon mondat?

Figyelt kérdés

If it weren't for Tom, I wouldn't be here.

Egyébként itt a 6. kérdés:

[link]

Google translate szerint: Ha Tom nem lenne, nem lennék itt.

Az if részből értem, hogy multidőbe kell tenni, de igazából a jelenre vonatkozik. De továbbra sem értem hogy áll össze az a fordítás.

A for itt nem nak-nek?

Pl ez nem jó? Ha ez nem Tomnak lenne, nem lennék itt.

2023. júl. 18. 09:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kifejezés: If it weren't for X, és valóban azt jelenti, hogy ha X nem lenne, vagy ha nincs X, vagy X nélkül, esetleg negálva: X miatt, X-nek köszönhetően:

Ha Tom nem lenne, nem lennék itt.

Ha nincs Tom, nem lennék itt.

Tom nélkül nem lennék itt.

Tom miatt vagyok itt.

Tomnak köszönhetően vagyok itt.

2023. júl. 18. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Vannak az angol nyelvben is baromságok. Ez is egy ilyen :D

Ahogy #1 írja, maga a kifejezés így néz ki: If it wasn't/weren't for X. Tök mindegy, hogy önmagában a szavak mit jelentenek, mert a kifejezésnek így van értelme.

2023. júl. 18. 11:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy egy kettes típusú feltételes mondat. Conditinal 2. Conditinal zerotol a 3-ig vannak. Itt egy link.

[link]

2023. júl. 18. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!