Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi két angol mondat...

Az alábbi két angol mondat közül mindegyik jó, vagy csak az egyik, vagy egyik sem?

Figyelt kérdés

The man finished the marathon first who trains three hours a day.

The man who finished the marathon first trains three hours a day.

Itt a 8. kérdés:

[link]

2023. júl. 10. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A második jó: The man who finished the marathon first trains three hours a day.
2023. júl. 10. 17:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Az első miért nem jó?
2023. júl. 10. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:
66%

Az elsőben rossz helyen van a "who". A mondat nem azon részéhez csatlakozik.

És mondjuk szerintem a másodikból is hiányoznak a vesszők, talán így lenne az igazi: The man, who finished the marathon first, trains three hours a day. (De ez csak megérzés.)

2023. júl. 10. 17:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem a másodikból is hiányoznak a vesszők"

Ehen, ismerős, én is ösztönösen tettem volna (magyaros beidegződés, közbevetett mondat, vagy mi a manó a neve), de a defining (?szűkítő értelmű?) vonatkozói mellékmondatokban nincs vessző - In writing, we don’t use commas in defining relative clauses -, csak a másik fajtában, a non-definingban.

2023. júl. 10. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!