Az alábbi két angol mondat közül mindegyik jó, vagy csak az egyik, vagy egyik sem?
Figyelt kérdés
The man finished the marathon first who trains three hours a day.
The man who finished the marathon first trains three hours a day.
Itt a 8. kérdés:
2023. júl. 10. 17:04
1/4 anonim válasza:
A második jó: The man who finished the marathon first trains three hours a day.
2/4 A kérdező kommentje:
Az első miért nem jó?
2023. júl. 10. 17:20
3/4 anonim válasza:
Az elsőben rossz helyen van a "who". A mondat nem azon részéhez csatlakozik.
És mondjuk szerintem a másodikból is hiányoznak a vesszők, talán így lenne az igazi: The man, who finished the marathon first, trains three hours a day. (De ez csak megérzés.)
4/4 anonim válasza:
"szerintem a másodikból is hiányoznak a vesszők"
Ehen, ismerős, én is ösztönösen tettem volna (magyaros beidegződés, közbevetett mondat, vagy mi a manó a neve), de a defining (?szűkítő értelmű?) vonatkozói mellékmondatokban nincs vessző - In writing, we don’t use commas in defining relative clauses -, csak a másik fajtában, a non-definingban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!