Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németet akarok tanulni. Sok...

Németet akarok tanulni. Sok embert kérdeztem, mindenki azt mondta szavakat tanuljak a nyelvtan meg idővel rám ragad. Oktatók azt mondják, a nyelvtan az első, és majd a szavak jönnek később. Melyik a jobb megoldás?

Figyelt kérdés
Viszonylag rövid időn belül kellene egy kis német nyelvtudás. A kollégáim közül aki nyelvtannal kezdte, iskolában tanult sokkal lassabban, és nehezebben beszél, mint aki nagyrészt ragozás nélkül mondja a szavakat. Melyikkel könnyebb megtanulni jól beszélni?

#Nehéz a német nyelv?
2023. márc. 20. 08:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Jó, akkor ez a szintem. Akkor az én szintemen magyarázd el, miért kellene bármelyiket előbb tanulni, vagy egyáltalán hogyan kell ezt elképzelni, hogy bármelyiket előbb megtanulod, addig a másikat jegeled.

Hangsúlyozom, az én szintemen próbáld, mert én csak diplomás nyelvtanár vagyok.

2023. márc. 20. 14:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Mint a példád mutatja az iskolai végzettség(esetünkben mint diplomás nyelvtanár), és az intelligencia nem mindig jár kéz a kézben.

Mivel még nem tanultam németül, ezért megkérdeztem olyanokat akik már tanultak. Közöttük vannak akik iskolai szinten, nyelvtanfolyamokon, vagy kikerülve tanultak meg valamennyire németül. A hogyan lehet ezt elképzelni kérdésre annyi a válaszom, hogy kimegyek dolgozni, és nekiállok szavakat tanulni. Ez egy variáció. Gondolom el fogom tudni mondani egy idő után, hogy én akarok dolgozni Németország, vagy valami hasonló szint. Ha a nyelvtant tanulok, akkor érzésre egy év mire egy kis nyelvtudás lesz. De ez csak szerintem.

2023. márc. 20. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
de azt nem értjük hogy a nyomi kis agyadban ez mért van teljesen külön? mégis minek tanulnál szavakat nyelvtan nélkül? azon kívül hogy csak az idődet pocsékolod? a nyelvtan és a szavak összetartoznak, együtt alkotják a nyelvet, külön-külön értelmezhetetlen, mit akarsz velük kezdeni...
2023. márc. 20. 17:39
 14/18 A kérdező kommentje:
“de azt nem értjük”… ez a fejedelmi többes mélyen tisztelt diplomás, amivel jelzed, hogy felettünk egyszerű halandók felett állsz? Vagy egyszerűen a hatökör személyiség egyik megnyilvánulása? Na mindegy , a válasz megvan. Köszönöm a válaszolóknak, IQ huszár, neked meg minden jót.😁😁😁
2023. márc. 20. 17:47
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

#14: én vagyok a "diplomás nyelvtanár", aki korábban írt, de a 13-as választ nem én írtam.

Viszont az arra írt reakciód árulkodó.

2023. márc. 20. 18:00
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

"Mint a példád mutatja az iskolai végzettség(esetünkben mint diplomás nyelvtanár), és az intelligencia nem mindig jár kéz a kézben."

. Az intelligenciám irreleváns tekintve, hogy Te nem beszélsz egy idegennyelvet, ellenben én igen, és meg is tanítottam rá másokat. Ez megkérdőjelezhetetlen tudásbeli különbség.

Persze intelligencia kérdése, hogy ezt felismerd.

Mivel a szavak memorizálása és egy nyelvtani szabály elsajátítása egészen eltérő kognitív folyamat, ami ráadásul párhuzamosan megvalósítható nyelvi példák által (sőt, a szavak tanulása bizonyítottan hatékonyabb kontextusban, mondatokban), értelmetlen a kettőt külön venni (és gyakorlatban megvalósíthatatlan). A szavak jelentését pusztán a magyar megfelelő által nem lehet pontosan megtanulni.

Ezt felismerni persze megint csak intelligencia kérdése.

2023. márc. 20. 18:09
 17/18 anonim ***** válasza:
43%

kicsikincsem, lehet hogy még senki nem mondta neked, de ez egy nyilvános fórum, itt egynél több ember is válaszolhat ám a hisztidre :)

hogyan különböztess meg minket: szegény nyelvtanár arc próbál úgy kommunikálni veled, mintha értelmes ember lennél, én már a válaszomat megelőző hozzászólásaid alapján is feladtam XD

a válasz pedig az, hogy amint azt előző is írta, meg én is, nem tudod külön-külön tanulni, de neked úgyis teljesen mindegy, nyomorékoknak a duolingóval játszás is bőven elég kihívás, mehetsz szavakat magolni.

2023. márc. 21. 10:46
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves diplomások. Utolsónak meg, az édesanyádat kincsemezd le. Amúgy meg ha nem állok azon a szinten, akivel értelmesen tudsz kommunikálni, akkor tipli te f..z. Nem kötelező mindenhol rinyálni. A legjobbakat mindenkinek.
2023. márc. 21. 18:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!