Németet akarok tanulni. Sok embert kérdeztem, mindenki azt mondta szavakat tanuljak a nyelvtan meg idővel rám ragad. Oktatók azt mondják, a nyelvtan az első, és majd a szavak jönnek később. Melyik a jobb megoldás?
Jó, akkor ez a szintem. Akkor az én szintemen magyarázd el, miért kellene bármelyiket előbb tanulni, vagy egyáltalán hogyan kell ezt elképzelni, hogy bármelyiket előbb megtanulod, addig a másikat jegeled.
Hangsúlyozom, az én szintemen próbáld, mert én csak diplomás nyelvtanár vagyok.
Mint a példád mutatja az iskolai végzettség(esetünkben mint diplomás nyelvtanár), és az intelligencia nem mindig jár kéz a kézben.
Mivel még nem tanultam németül, ezért megkérdeztem olyanokat akik már tanultak. Közöttük vannak akik iskolai szinten, nyelvtanfolyamokon, vagy kikerülve tanultak meg valamennyire németül. A hogyan lehet ezt elképzelni kérdésre annyi a válaszom, hogy kimegyek dolgozni, és nekiállok szavakat tanulni. Ez egy variáció. Gondolom el fogom tudni mondani egy idő után, hogy én akarok dolgozni Németország, vagy valami hasonló szint. Ha a nyelvtant tanulok, akkor érzésre egy év mire egy kis nyelvtudás lesz. De ez csak szerintem.
#14: én vagyok a "diplomás nyelvtanár", aki korábban írt, de a 13-as választ nem én írtam.
Viszont az arra írt reakciód árulkodó.
"Mint a példád mutatja az iskolai végzettség(esetünkben mint diplomás nyelvtanár), és az intelligencia nem mindig jár kéz a kézben."
. Az intelligenciám irreleváns tekintve, hogy Te nem beszélsz egy idegennyelvet, ellenben én igen, és meg is tanítottam rá másokat. Ez megkérdőjelezhetetlen tudásbeli különbség.
Persze intelligencia kérdése, hogy ezt felismerd.
Mivel a szavak memorizálása és egy nyelvtani szabály elsajátítása egészen eltérő kognitív folyamat, ami ráadásul párhuzamosan megvalósítható nyelvi példák által (sőt, a szavak tanulása bizonyítottan hatékonyabb kontextusban, mondatokban), értelmetlen a kettőt külön venni (és gyakorlatban megvalósíthatatlan). A szavak jelentését pusztán a magyar megfelelő által nem lehet pontosan megtanulni.
Ezt felismerni persze megint csak intelligencia kérdése.
kicsikincsem, lehet hogy még senki nem mondta neked, de ez egy nyilvános fórum, itt egynél több ember is válaszolhat ám a hisztidre :)
hogyan különböztess meg minket: szegény nyelvtanár arc próbál úgy kommunikálni veled, mintha értelmes ember lennél, én már a válaszomat megelőző hozzászólásaid alapján is feladtam XD
a válasz pedig az, hogy amint azt előző is írta, meg én is, nem tudod külön-külön tanulni, de neked úgyis teljesen mindegy, nyomorékoknak a duolingóval játszás is bőven elég kihívás, mehetsz szavakat magolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!