Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szívesen tanulnál dán nyelvet?

Szívesen tanulnál dán nyelvet?

Figyelt kérdés
Miért?

tegnapelőtt 23:08
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
13 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

A dán számomra a legérthetetlenebb nyelv, amit valaha hallottam. Egyszerűen az agyam nem tudja értelmezni nemhogy a szavakat, de még a hangokat se. Van egy dán barátom, amikor megkérem, hogy tanítson meg valamit, akkor sokadik lassú ismétlésre fogja fel az agyam, hogy kb-ra hogyan kellene megismételni, amit hallottam. Szeretek mondatokat megtanulni random nyelveken, amikor találkozom külföldiekkel és eddig semmivel se voltam ennyi problémám, még a kínaival sem.

Szóval nem, nem kívánom kínozni magam.

tegnapelőtt 23:39
 2/2 anonim ***** válasza:
51%

Igen, de eredetileg más dolog érdekel jobban. Magyarországon a beás és a lovári cigány közösségek, nyelvükkel egyetemben, a világban meg néhány törzsi nép, konkrétan az eszkimók nyelve (mert abban van régebbről megalapozott hátterem). Dánia nekem egy viszonylag közeli ország, amelynek a társadalma nincs annyira szétszakadva, mint a magyar, tud valammifée mintát, példát nyújtani, és él ott eszkimó diaszpóra is (kb. Grönland harmadának megfelelő létszámban), ráadásul még tartani is tudják a nyelvüket.

Érdekel persze Dánia önmagában önmaga okán is, vettem is nyelvkönyveket, de még csak rendszertelenül foglalkoztam vele. Még soká lesz, hogy olvashassak, filmeket érthessek.

tegnap 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!