A dán számomra a legérthetetlenebb nyelv, amit valaha hallottam. Egyszerűen az agyam nem tudja értelmezni nemhogy a szavakat, de még a hangokat se. Van egy dán barátom, amikor megkérem, hogy tanítson meg valamit, akkor sokadik lassú ismétlésre fogja fel az agyam, hogy kb-ra hogyan kellene megismételni, amit hallottam. Szeretek mondatokat megtanulni random nyelveken, amikor találkozom külföldiekkel és eddig semmivel se voltam ennyi problémám, még a kínaival sem.
Szóval nem, nem kívánom kínozni magam.

Igen, de eredetileg más dolog érdekel jobban. Magyarországon a beás és a lovári cigány közösségek, nyelvükkel egyetemben, a világban meg néhány törzsi nép, konkrétan az eszkimók nyelve (mert abban van régebbről megalapozott hátterem). Dánia nekem egy viszonylag közeli ország, amelynek a társadalma nincs annyira szétszakadva, mint a magyar, tud valammifée mintát, példát nyújtani, és él ott eszkimó diaszpóra is (kb. Grönland harmadának megfelelő létszámban), ráadásul még tartani is tudják a nyelvüket.
Érdekel persze Dánia önmagában önmaga okán is, vettem is nyelvkönyveket, de még csak rendszertelenül foglalkoztam vele. Még soká lesz, hogy olvashassak, filmeket érthessek.

Annyira gyenge a nyelvérzékem, hogy sírva tudnék fakadni tőle. 26 éves vagyok és 7 éves koromban, szakkör szinten találkoztam először az angol nyelvvel. 17 évesen letettem a B2-es nyelvvizsgát. A minap 3 angol beszélgetését hallgattam utazás közben. Hát.. az egyiknek szó szerint egy szavát nem értettem, annyira furcsán és érthetetlenül beszélt. A másik beszédéből szavakat hallottam ki, de mondatokat semmilyen szinten nem sikerült összeraknom. 19 év alatt idáig sikerült eljutnom :D
Számomra annyira idegen hangzású, gyakorlatilag ég és föld a magyarhoz képest. Ezeket az elnyújtott, elharapott szlengszavakat képtelen vagyok kihallani és értelmezni.
Na és az angol elvileg még könnyű. Milyen lehet az, ami nehezebb..

Lehet, hogy olyan fajta angolt beszéltek. Néha maguk az angolok is járnak így egymással:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!