Nem, mert nem érdekel, és nincs szükségem rá.
Elköltöztem Magyaroroszágról, de nem Nyugatra, hanem délre, egy Magyarországnál szegényebb országba. A legjobb döntés volt amit életemben hoztam. Ennek az országnak a nyelvét tanulom.
Szóval a holland nem az én nyelvem.
Német alap... Ha az megvan, ha nem is beszélsz hollandul, már részben meg lehet érteni. Ne ábrándozzunk, nem azt mondom, hogy anyanyelvi, de sok szófordulat van, ami erősen hasonló...
Épp erre alapozva nekem nem okozna feltehetően nagy nehézséget egy középfok, hisz a német már megvolt.
Én igen, már el is kezdtem, de csak hobbiból, csak amikor kedvem és időm van. Német felsőfok (meg angol) után nekem sem egy agysebészet, meg nem is a C1 a célom, csak majd idővel egy társalgási szint elérése.
Azért, mert egyrészt szeretnék majd kimenni Hollandiába erasmussal és/vagy mesterszakra (de az erasmus valószínűbb), illetve nekem nagyon szimpatikus ország, 2x voltam ott, szívesen visszatérnék még többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!