Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németországban úgy meg lehet...

Németországban úgy meg lehet tanulni németül, hogy németek között vagyok? Vagy kell külön könyvből tanulni?

Figyelt kérdés
2023. jan. 25. 16:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

#10: a 43 évemből 21-et 4 különböző országban éltem, mindben más helyi nyelvvel, de biztos te tudod jobban.

Ha amúgy egy kellemetlen ember vagy akkor bármit felrónak neked ellened, pl a nyelvtudás kezdetlegességét - amit amúgy minden normális ember megért hogy csak eleinte kezdetleges.

Ha viszont barátságos vagy akivel szívesen ismerkednek, akkor ez még egy vicces/érdekes helyzet is lehet ami méginkább összehoz a másikkal (hiszen tud segíteni valamiben).

Minél többet barátkozol helyiekkel, annál gyorsabban rádragad a nyelv.

2023. jan. 26. 06:46
 12/19 anonim válasza:

Hát figy, ha jóarc német haverjaid vannak és próbálsz velük mindennap beszélni szép lassan megtudsz tanulni.

Van egy haverom ő is külföldi amikor ide költözött magyarba egyből tanítottuk az alapokat:

"sör, csajok, foci, kocsi"

Aztán 2 év után már nagyon szépen beszélte és értette a nyelvet, egy minimális akcentussal

2023. febr. 1. 21:44
 13/19 anonim ***** válasza:

Ennyi a titka. Ha tele vagy belső ellenállással, akár olyan hitekkel hogy "ez túl nehéz" vagy "ez nekem nem fog menni", akár azért mert "idegennek" érzed magad és ezt mások is kiszagolják és úgy is fognak kezelni, stb akkor meg se próbáld mert tényleg felesleges és nem fog menni.

Nyitott, érdeklődő, barátságos, pozitív hozzáállással viszont seperc alatt menni fog. Az ember ÖSZTÖNÖSEN alapból, igazi erőfeszítés nélkül képes nyelveket tanulni. Csak akkor nem megy ha nem hagyod, ha ennek útjába állsz.

2023. febr. 2. 13:30
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Ovis korban így tanulnak meg németül. Neked azt javaslom, tanulj itthon tanfolyamon utána már ott is tudsz fejlődni. De mint az anyanyelved esetén is, tanulni kell nyelvtant, hogy helyesen írj, beszélj.
2023. márc. 1. 22:07
 15/19 anonim ***** válasza:

#14: én 30 évesen tanultam meg így németül, szóval nem csak az ovisoknak működik. Nem értem miért jó ragaszkodni a nehezebb úthoz.

A helyes beszédhez mégis minek a nyelvtant elemző módon tanulni? Én 12 éves koromban találkoztam először magyar nyelvtannal (addig külföldön éltem), mégis tudtam helyesen magyarul beszélni, sőt írni is. A magyar helyesírás nagyon könnyű, pár kivétellel azt írod amit mondasz. Német ugyanaz a kategória.

Francia/angol már más tészta. Annyira sok extra betűt kell leírni ami beszédben sosem fordul elő, hogy ott tényleg meg kell tanulni helyesen írni, viszont angolban meg nem éppen a nyelvtan kell hozzá, mert kb szokás alapján írnak, nem annyira szabályok szerint.

Kínai meg tényleg tanulós, bár ott sem a nyelvtani szabályok számítanak, kb alig van nyelvtan, nincs ragozás stb.

Én imádom a nyelveket, nekem az a kikapcsolódás ha foglalkozhatok velük. 2 felső és 2 közép után egyáltalán nem tartom magam nyelvzseninek. Az egyetlen különbség amit észrevettem magam és a nyelveket megszenvedők között, hogy én szeretem, érdekesnek találom, élvezem, és nem követem a nyelvtanulási "szokásokat". Pont azért mert élvezem, nem fogok egy unalmas, száraz, életszerűtlen nyelvkönyvből tanulni, se egy lestrapált, pénzért tanító nyelvtanár erőltetett, drága óráira beülni.

2023. márc. 2. 07:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Én ausztriában dolgozom. Mielőtt kimentem, az alapokat igyekeztem megtanulni nyelvtanból és a leggyakrabban használt szavakat. Habár már három éve kinn vagyok, és megértetem magam, a der die das abszolúte nem megy és ez nem csak tárgyakkal baj, hanem a névmásokat is megváltoztatja. Átlagos nyelvérzékkel még rengeteg idő kellene, hogy helyesen beszéljek és mindenképp magolós is mert nem lennék képes arra, hogy miközben figyelem mit beszélnek, amiből persze nem értek minden szót, még arra is figyeljek és megjegyezzem hogy mikor milyen névmásokat használnak.
2023. nov. 6. 10:43
 17/19 anonim ***** válasza:

16: A derdiedas németeknek sem megy mindig jól (mint ahogy magyarok is sokszor mondanak/írnak helytelent, pl "muszály") és a "természetes" nyelvtanulással az fog jönni az utolsók között. Lehet 3 év nem elég, de én már 10+ év után elég jól tudom, pedig sose tanultam és a szabályokból is csak a -e/-chen eset ismerem. Egyszerűen csak azért mert annyit hallottam a konkrét szavakat használva, csak úgy hangzik helyesnek, a rossz ragozás "bántsa" a fülemet. Bele se gondolok a nemükbe, ha kérdezik (pl fiam) akkor el kell gondolkodnom előbb hogy hogy szoktam mondani és abból kell rájönnöm.

Az idegen nyelven beszélés igazából egy halom "szokás" összessége, milyen hangokat szoktál formálni pl amikor vizet kérsz valakitől stb, amit a konkrét élethelyzetekhez köt az ember. Ezért lehet ezt legkönnyebben az életben elsajátítani, mert az egy személyes élmény, élethelyzetben magától asszociáció útján "előbukkan" a mondat az ember agyából. Ha a tanteremhez és a tankönyvhöz, tőled idegen szituációkhoz és legtöbbször az unalom érzéséhez kötődik minden idegen mondat amit megtanulsz, akkor a valódi élethelyzetben marha nehéz lesz előbányászni. Ezért beszél akadozva mindenki aki tanfolyamon tanul.

Az életben tanult azonnal folyékonyan mondja már az elejétől fogva. még ha helytelen is amit mond, de megérteti magát.

A derdiedas csak téged zavar szerintem, akikkel beszélsz azoknak mindegy. Nem jó jegyre gyúrsz az életben, ilyenekkel nem kell foglalkozni. Mindenki vágja hogy külföldi vagy, nem fognak kevesebbnek gondolni vagy hátrányosan megkülönböztetni mert dert mondtál das helyett...

2023. nov. 6. 13:35
 18/19 anonim ***** válasza:
16os vagyok, valószínűleg igazad van, köszönöm a bíztatást. Már többször kaptam emiatt panaszt, hogy hirtelen nem tudják felfogni, amit mondok mert a die után a wasserre nem számítanak. Meg persze az sem segít, hogy az öregek akiket gondozok azért nem hallanak a legjobban 😁
2023. nov. 10. 22:41
 19/19 anonim ***** válasza:

18: Hát elég béna egy német lehet aki egy eltévesztett névelő miatt nem ért meg. Szerintem ez csak akadékoskodás részükről.

Én egy ilyen német mekissel találkoztam életemben aki jól kihangsúlyozva kijavította a kért kólám névelőjét. Az ilyen nyelvésznáciknak magukkal van bajuk.

2023. nov. 11. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!